Svar: Hue, klapvogn og tænder
Kære Kristine
Som vejret er nu, så synes jeg ikke man behøver at bruge hue og slet ikke hvis barnet ligger i vogn og sover. Hvis man er ude og det blæser, så kan det i nogle tilfælde være en god idé, men det afhænger også af om det er et barn med meget eller lidt hår, om barnet har haft flere mellemørebetændelser osv. Nogle børn vil stadig have brug for en lille bomuldshue, hvor andre vil svede alt for meget med huen på.
Klapvogn er praktisk og der findes jo rigtig mange former for klapvogne, hvor nogen er bedre at sove i end andre. Det er dog altid en god idé at lægge sæden ned, når barnet skal sove. I øvrigt bør du fortsat være opmærksom på at hun ikke skal sidde alt for længe af gangen, men har bedst af også at ligge ned. Du vil på samme måde, som når hun sidder i høj stol kunne fornemme at hun falder til siden og bliver træt i ryggen og så skal hun ikke sidde mere.
Der er ikke faste regler for hvor længe hun må sidde i autostolen, men generelt gælder at man skal tænke sig om. Børn bliver meget 'sat' idag og det er genne liggende stilling at barnet lærer at sidde rigtigt og få styrke til at begynde at krybe og kravle. Det vigtigste er derfor stadig at Marie ligger. ...
... Men skal I på en tur og kører et par timer, så sker der ikke noget ved at hun sover i autostolen undervejs.
Det er rigtigt at børn godt kan knibe munden sammen, hvis de har ømme gummer. Du vil dog ikke være i tvivl hvis det er fordi hun har ondt for tænder, da hun sandsynligvis så også vil være mere pivet.
Det kan dog også godt være hendes vilje som kommer igennem og lysten til at få nye smagsoplevelser. Verden ligger åben for smagsprøver og hun må smage rigtig meget af det fra din tallerken. Prøv at give hende noget at sidde med, som hun selv holder i hånden og se om det ikke kan motivere hende lidt, samtidig med at hun får skemaden.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Agurkestænger er fine, også gulerod kan bruges eller en skorpe/tvebak. Hvis hun får meget ondt, så kan man få noget smertestillende til gummerne, som hedder dolodent. Dette skal dog bruges med forsigtighed, da det lokalbedøver og det er jo vigtigt at det kun er gummerne som bedøves. Det virker dog. Jeg mener det er på recept.
Når tænderne kommer frem, så skal de jo børstes og det kan også være en god idé at give barnet en lille tandbørste at bide i. Det hjælper også på gummerne og på barnets nysgerrighedstrang.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre