Brev:
Højt skrig
Kære Helen
Tak for dine foregående svar, som jeg i den grad kunne bruge.
Nu har jeg endnu et spørgsmål om min datter. Hun har de seneste 3-4 uger lavet et meget højt skrig mange gange om dagen. Det er ikke i forbindelse med gråd men bare sådan, at hun ud af det blå skriger, så højt hun kan. Det er noget hun også har gjort før tilbage omkring 1,5 års alderen, dog ikke i den grad som nu, hvor det er rigtig ofte. Jeg har prøvet at lægge mærke til, om der er noget mønster i det, men jeg har svært ved at få øje på det. Hun laver det høje skrig f.eks. når vi går ud fra vuggestue. Når folk kommer på besøg, også selvom det er hendes moster, som hun er utrolig glad for. Men hun gør det også bare f.eks. når man leger, når hun kigger i spejlet, spiser osv. Det eneste mønster er, at det bliver værre, når hun har været i vuggestue, eller vi har været sammen med mange mennesker.
Vi har indtil nu sagt stille og roligt nej, og at hun skal stoppe, at vi får ondt i ørene. Jeg har prøvet at sige, at hun kan skrige ind i en pude eller dyne, hvis hun har behov for at skrige. Det har hun så gjort nogle få gange. Men hun stopper ikke, lige meget hvor mange gange vi beder hende om det.
Der er ingen tvivl om, at hun har været igennem en stor omvæltning i hendes liv med lillebror på 2 måneder (som kun sover 30 min af gangen i øjeblikket) og vuggestue, hvor hun nu også sover middagslur uden problemer. Men vi gør simpelthen alt, hvad vi kan for, at det skal være så nemt for hende som ...
... muligt, synes jeg. Hun er i vuggestue højst 4 dage i ugen fra ca. kl. 9 - 14. Jeg prøver at fortælle hende rigtig ofte, hvor glad jeg er for hende og for at være sammen med hende, og jeg har fuld fokus på hende, når lillebror sover. Jeg går på legeplads og ture med hende, når det kan lade sig gøre, og min mand tager hende også ud i svømmehal og legeland bare dem. Vi er dog også opmærksomme på, at det ikke skal blive for meget og hygger derfor også meget hjemme.
Jeg prøver at involvere hende i lillebror, men det er lidt svært, for hun gider ikke sidde stille med mig, når jeg ammer ham, og det eneste hun gider være med til, er at bade ham, og det respekterer jeg selvfølgelig. Det er stadig mig, som står for at putte hende hver aften, mig der bader hende osv., som det altid har været. Vi har fået skippet, at jeg går rundt og synger for hende, inden hun skal sove, så nu ligger jeg bare ned med hende efter godnatlæsning i sengen. Det tager en halv time, før hun falder i søvn, hvor hun kejter rundt og piller ved ting, men hun falder i søvn.
Ved du, hvad det kan skyldes det skrig? Og har du nogle råd til hvordan vi håndterer det. Det er ret frygteligt at høre på hele tiden, og folk omkring os kan heller ikke holde det ud, så jeg synes jo snart ikke, at det er sjovt at være ude med hende. Jeg har ikke fået at vide, at hun gør det i vuggestuen, så det regner jeg ikke med. Men jeg tænker at tage en snak med dem om det.
På forhånd tak for svar
Med venlige hilsner
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.