Brev:
Vil ikke sove om natten
Hej Helen
Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød lille pige. Om dagen sover hun utrolig fint, er nem og let at aflæse. Typisk bliver hun ammet kl 9 (først det ene bryst i ca 20-30 min og derefter det andet efter behov), hvorefter hun sover ca 2-2 1/2 time. Dette gentages resten af dagen (selvfølgelig bliver hun skiftet løbende efter behov og hygget om, når hun er vågen med fin kontakt). Eftermiddag og tidlig aften sover hun op til 3 timer.
Typisk falder hun i søvn i mine arme og flyttes derefter til enten hendes seng, til vores slyngevugge eller bliver liggende midt i vores seng, hvis jeg fx har ammet hende liggende. Om dagen oplever vi altså ingen problemer med at flytte hende, når først hun sover.
Hun vejede 3800 ved fødslen, tabte sig 7 pct. på de første 4 dage, men vejede 4000 da hun var 10 dage gammel, så det virker til, at der er nok mælk ifølge vores SP.
Om ...
... aftenen og især om natten har hun dog de sidste 3 døgn været helt anderledes. Hun vil ikke slippe brystet - og hvis hun gør er det for ganske kort tid hvorefter hun sutter og søger kraftigt ud i luften og begynder at græde. Tidligere kunne jeg med held amme hende liggende om natten, men nu falder hun ikke længere til ro. Sutter, slipper, bliver nærmest vred og hektisk indtil hun igen får brystet. Sådan bliver det ved - ingen ro. I nat var det sådan fra 22 - 4 groft sagt. Kun afbrudt af en enkelt reel lur i slyngevuggen, hvor hun konstant blev rokket.
Mine bryster bliver selv sagt slidt af dette og efter halvanden times amning begynder de at føles helt tomme. Samtidig oplever vi, at hun begynder at gylpe til sidst, hendes mave knurrer og hun havde afføring i bleen op mod 5 gange i nat.
Hvad kan vi gøre bedst for at hjælpe hende til en rolig nat? Og os selv, så vi får et minimum af søvn?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.