Svar: Udflåd hos 6 mdr. pige
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Alle kvinder/piger har udflåd - også babypiger, så udflåd er helt normalt. Det er og bør normalt være gulligt eller mælkehvidt i farven, men nogle gange kan det godt ændre farve, og det skal du naturligvis holde øje med.
Når man ammer, så kan det faktisk godt have betydning. Udflåd hos den lille pige kan godt ændre sig på grund af amning, fordi der sker en hormonpåvirkning via mælken. Nogle piger får også ekstra udflåd eller lidt farvet udflåd i forbindelse med, at de er syge, har feber osv. så hvis din datter har været syg, haft mellemørebetændelse eller lignende, så kan der faktisk nogle gange godt være en sammehæng her....
Du skal også holde øje med, om hun ellers har nogen symptomer - har hun f.eks. rødme og udslæt på de ydre kønsorganer og mellem ballerne, så kan det være en svampeinfektion hun har, og det skal naturligvis behandles. Det er sjældent, at små piger får svamp i skeden, men ...
... hvis hun har en svampeinfektion, så kan det godt give ekstra udflåd.
Hvis der kun har været et enkelt tilfælde med grønligt og brunligt slim/udflåd, så synes jeg, at du skal se det an. Kommer det gentagende gange, så vil jeg anbefale, at du kontakter jeres læge, som vil kunne tage en prøve fra det og også undersøge, om lillepigen har fået en infektion.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du vasker hende forneden, så brug en flydende intim-sæbe, med en god pH-værdi (ca. 4) og evt. også med mælkesyre. Intimsæben skal naturligvis være uden parfume og parabener. Hvis du bruger en til dig selv, kan du bruge den samme til din datter. Normalt behøver du ikke bruge en masse sæbe, når du vasker hende, men lige i denne situation synes jeg, det vil være en god idé. Intimsæbe kan være med til at skabe/opretholde et naturligt miljø i underlivet, og holde uønskede bakterier væk...
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Fortsat held og lykke med hende! Og rigtig god weekend :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.