Svar: Sidde selv
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder så fint, at din datter kan sidde kortvarigt, nu hvor hun er 6 måneder gammel:)
Det er en god idé, at du lægger puder omkring hende, ligesom du kan bruge ammepuden, som støtte - netop på den måde at puden tager fra, hvis og når hun falder til siden eller bagover. Du må på den måde gerne støtte hende ved et evt. fald.
Det er korrekt, at børn ikke bør sidde, før de kan sidde selv. Og det betyder, at man ikke skal stable dem op med puder og dermed via puderne sikre deres balance. Hun må altså ikke holdes siddende ved hjælp af puder, men puder må gerne fungere som en sikkerhedsring, hvis hun falder uheldigt... Det du gør lyder således rigtig fint :)
Det vil også være en god idé, at du sætter dig på gulvet sammen med hende og her lader hendes sidde imellem dine ben. Så kan hun nogle gange læne sig tilbage og hvile ryggen lidt op af ...
... dig, ligesom hun kan støde lidt fra på dine lår og på den måde stille og roligt lære at holde balancen og gradvist lære at sidde i længere tid af gangen.
Hun må også meget gerne sidde op i barnevognen, når I triller tur. Her bør du elevere ryglænet, så hun igen kan læne sig tilbage og få støtte, når hun har behov for det, og så kan hun holde fast i barnevognskanten og sidde mere oprejst, når hun har lyst til det. Husk altid barnevognselen, når hun er i sin barnevogn :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og når hun tilbydes skemad, må hun meget gerne sidde i sin høje stol ved bordet, ligesom hun vil nyde at sidde sammen med jer, når I spiser, og hun kan sidde og gumle på ristede rugbrødsbjælker, agurkestænger og lignende imens. Når og hvis hun bliver træt i ryggen, svajer i ryggen, falder til siden eller fremover, så bør hun komme ud af højstolen og ned på gulvet og ligge igen :)
Fortsat held og lykke med hende!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.