Annonce

Annonce

Brev:

Adfærd 16 mdr


25. september 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen,

Tak for god hjælp i din brevkasse.

Nu skriver jeg igen, lidt som forsættelse på mit tidligere brev omkring min datters adfærd i forbindelse med nye steder og mennesker.

Jeg ved godt, at jeg ikke skal sammenligne med andre børn, men synes godt nok, hun er noget for sig på nogle områder:-) Jeg har haft en forventning om, at hendes forbeholdenhed for fremmede steder og mennesker ville være bedre nu. På nogle punkter er det bedre, fx begyndte hun at gå som 13,5 mdr gammel og elsker nu, at gå på gaden og kigge og pege på biler, cykler, hunde, busser og så skal jeg sige, hvad det hedder. Hun elsker at gå! Nu vil hun næsten ikke op i sin klapvogn, hvor hun som 1 årig ikke ville ud af den, så her er sket lidt.

Men hvis vi møder nogle bekendte på vejen og jeg stopper for at snakke så tager hun min hånd og hiver mig væk og nærmest råber. Det er især hvis folk vover at sige Hej til hende.

Noget andet der undrer mig er, at hun ikke vil være på legepladser. Jeg har forsøgt med den samme legeplads i mange mdr for hun skulle blive tryg, både med få og mange mennesker, men det samme sker: hun styrer mod nærmeste udgang efter få minutter og råber på mig, hiver i lågen og vil bare ud. Nogle gange går det lidt hvis der er gynger eller bakker hun kan gå på. Hun vil hellere ud og kigge på fx et parkeringsanlæg hvor bilerne kommer op af jorden og en port går op og i, eller bare gå og gå og gå afsted på gaderne og pege. Hun er lissom ikke på et sted eller område ad gangen. Sådan er det bare og det er jo også fint nok endnu, synes jeg, undrer mig bare...

Der hvor jeg synes vi har et problem er med nye steder, hvor vi skal indenfor. Det er både butikker og hjemme hos folk uanset om der er mange eller få mennesker men nok værrer med mange mennesker. Hvis hun skal ud af sin vogn og ind et nyt sted, skriger ...


Annonce

... hun lige med det samme og bliver ved!. Jeg har forsøgt med afledning fx bøger og sæbebobler som hun elsker, men intet virker. Vi bliver simpelthen nødt til at gå ud. Det har gjort at jeg nu i nogle måneder har undgået at tage ud til nogen og hun ikke kommer med i butikker så vidt muligt. Det skal siges at vi har haft nogle hårde måneder med kindtænder og fortænder som skulle frem så hun har været ekstra pylret. De er nu igennem, men det er samme adfærd stadig.

Når vi har besøg hjemme er der ingen problemer med fremmede selvom hun ikke kaster sig i armene på dem. Bare de vil lege lidt.

Er det ikke lidt underligt, at så snart vi krydser en fremmed dørtærskel så går det galt? Og hvorfor kan hun ikke være på et område i et stykke tid? Er det noget vi skal prøve at 'øve' eller skal jeg undgå de situationer ? Det er jo med det samme, det sker.

Hun er begyndt at sige 'a de' (hvad er det), taler ellers kun sort, men forstår meget og jeg har indtryk af hun har et stort ordforråd. I øjeblikket er hun meget optaget af at gå på trapper, op ad bakker og prøver at løbe.

Hun har altid været urolig og grædende nye steder fra helt lille og havde kolik de første 2-3 mdr af sit liv. Hun har aldrig rigtig ville ligge i mine arme, altid vredet sig fri. Meget urolig altid. Ville ikke være i barnevogn, dog gerne sove i den. Amning tog 5 min og så var hun videre. Bæresele blev hun rigtig glad for dog.

Vi har selvfølgelig været til både læge og ørelæge men intet skulle være fysisk galt, så jeg tror, jeg har en følsom pige. Planen var at starte hende i pasning som 13 mdr gammel, men jeg har faktisk udskudt det pga hun ikke virker klar og jeg i princippet kan gå hjemme længe.

Jeg søger bare lidt råd om denne adfærd og hvordan vi bedst tackler den. Måske du tidligere har hørt om noget lignende?

Med venlig hilsen
Anemone

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce