Brev:
Baby på 11 mdr. som vågner og er frisk kl. 4.30
Kære Helen
Jeg har skrevet til dig tidligere vedr. vores søn, som har haft svært ved at spise og sove igennem. Vi har afprøvet din metode med at give drømmeflaske kl. 23.30, men nu virker den ikke rigtig mere.
Vores søn har smidt flasken kl. 4 men vågner nu kl. 4.30 og er super frisk. I dag var det 11. dagen, hvor det skete. Før vågnede han kl. 5.30. En af os sætter os ind til ham og prøver at få ham til at sove videre. Der sidder vi så i 25-30 min., uden der sker noget. Han pludrer bare videre og rejser sig op. Vi står derefter op. Han vil først have sin morgengrød omkring kl. 6.45. Han har nu været i vuggestue i 4 uger, og det går godt. De ligger ham til formiddagslur ca. kl. 8.30, hvor han sover til kl. 10, og så får han en eftermiddagslur omkring kl. 13, hvor han sover til kl. 14.30. ...
... Han kommer i seng kl. 19.30. og sover senest kl. 20.00
"Problemet" er lidt nu, at min mand starter arbejde igen efter barsel her sidst i august, hvor han møder kl. 6, og jeg skal aflevere vores søn lige kl. 6.30 for at kunne nå videre på arbejde. På den måde er det jo fint, at vores søn er tidligt oppe, men vi synes stadig, at det er meget meget tidligt for sådan en lille fyr at vågne. Han kunne godt vente til kl. 5.30. Det betyder også at de sidste to weekender har en af os været oppe med ham fra han vågnede, og det er hårdt.
Hvordan får vi ham til at sove videre og skal vi evt. rykke drømmeflasken til senere end kl. 23.30? Det skal siges, at vi har prøvet at rykke den til kl. 00.30 uden held - vi sætter i forvejen vækkeur for at give ham den, da vi senest går i seng kl. 21.30.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.