Brev:
Jaloux søn
Hej Helen
Jeg skriver til dig angående min søn på knapt halvandet år. Han er meget jaloux. Hans far og jeg må ikke kramme eller lignende uden at han går helt i baglås. Han bliver stiktosset og kan finde på at begynde at skrige. Vi har prøvet forskellige ting - både tage ham med i krammeren (hvor han så skubber min kæreste væk og kun vil kramme mig), samt at sige stille og roligt til ham at han lige må vente et øjeblik og at vi gerne må kramme hinanden (hvilket ikke gør nogen forskel).
Han har en storebror på 9 år, som er hos os hver anden uge (hos sin mor de modsatte uger) - de to drenge elsker hinanden over alt på jorden og de leger virkelig godt sammen. Min søn har også lidt svært ved hvis jeg krammer min bonussøn eller giver ham et kys, men det er ikke lige så slemt som når det er med hans far.
Jeg kunne forestille mig at det nok er fordi hans far ikke bruger ret meget tid med os - dvs. han er nok ikke så vant til at se os kramme. Men han skal jo alligevel lære at det må vi gerne uden at han skal blive sur over det. Har du nogle forslag til hvordan vi gør det bedst? Det er ikke en mulighed at få hans far til at bruge ...
... mere tid sammen med os - men det er en længere historie. Jeg leder efter et tiltag der kan bruges når vi står i situationen, og som med tiden vil lære vores søn at det er ok - hvis dette altså findes...
Han er de sidste par måneder begyndt at bide her hjemme. Men det virker ikke som om at det er af afmagt. Det er ikke pludselige bid - han tager langsomt ”tilløb” til det, så man kan se at det er det han skal til og så kan jeg som regel nå at sige ”Nej, du må ikke bide. Du må gerne prutte” - hvorefter han prutter én på maven eller armen (med munden) i stedet for. Dog er det ikke altid jeg når at stoppe ham/flytte fokus, og han ender med at få bidt.
Han bed forleden nede i vuggestuen, hvor de samtidig gav udtryk for at han var meget jaloux når nogle af de andre børn fik opmærksomhed fra den pædagog han gerne ville være hos. Det virkede som om at de koblede de to ting - det at bide og jalousien. Jeg ved godt det er svært for dig at sige ret meget om, men tror du der er en sammenhæng?
Og hvordan får jeg ham til at stoppe - både med at bide men også med at være jaloux (hvis ikke de to ting hænger sammen)?
Ser frem til dit svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.