Annonce

Annonce

Svar: Søvnrutine under sygdom


4. august 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære L

Tak for dit brev - og tillykke med de næsten 1 år - så stor en dag! :)

Og øv.. det er bare så ærgerligt med sygdom, fordi det altid kommer ubelejligt og fordi det altid kan ødelægge en ellers så god rytme...

Det er vigtigt, at I lader jeres dreng sove, når han er syg. Søvnen er særlig vigtig under sygdom, fordi han under søvn blandt andet styrker sit immunforsvar, kroppen restituerer sig, og han bliver hurtigere rask, hvis han får lov til at sove.

MEN, når det er sagt, så er det dog også vigtigt, at I observerer ham og sikrer jer, at han ikke sover fordi han er sløv, påvirket af feber, bliver ukontaktbar osv. og derfor skal man også tjekke sine børn i sygdomsperioder og ikke bare tro, at de skal sove hele tiden... Så I skal finde en balance - altså lade ham sove ekstra fordi han lige nu har behov for det, men også tjekke ham og sikre jer, at han ikke sover meget længe, fordi han faktisk er ret dårlig. Derfor vil jeg være lidt forsigtig med at sige, at I ...


Annonce

... bare skal lade ham sove 3-4 timer, jeg ville tjekke ham undervejs og sikre mig, at han er okay - lige mærke på ham, lytte til hans vejrtrækning, fornemme om han skal have tøj af eller på osv. Og hvis I har en fornemmelse af, at han faktisk er sløv, så skal han vækkes og observeres og måske tilses af lægen, alt efter hvordan han virker...

Det er altså et skøn, en individuel vurdering, som er svær at beskrive på skrift - ja, han må gerne, og han vil ofte sove mere, når han er syg, og det skal han have lov til, fordi det er vigtigt for at han kommer sig og bliver hurtigt rask - men samtidig må han ikke på nogen måde virke sløv eller ukontaktbar, han kan faktisk også sove for meget, så derfor skal I holde øje med ham....


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Under sygdom vil I ikke kunne holde rytmen, og det skal der være plads til, men når han atter er rask, må I så arbejde på at komme tilbage på sporet igen :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke og rigtig god bedring!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce