Annonce

Annonce

Brev:

Skrigende 2-årig


4. august 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Skrigende 2-årig

Hej Helen.

Min dejlige pige på knap 2,5 år har fundet sit skrig frem. Som du ved, så er hun lige blevet storesøster for 1 md siden, og det var startet før, men nu er det eskalereret.

Hun skriger ved to lejligheder: når noget tages fra hende af andre børn (hun går i vuggestue og jeg kan egentlig godt forstå dette skrig, for selvom vi egentlig har forsøgt at lære hende at sige tingene ligeså stille fx "stop, du må ikke låne min bog", så virker det jo ikke overfor jævnaldrende børn, hvis hun vil gøre opmærksom på sin mening/ret). Men det får legene til at "køre op", og de andre børn græder eller skriger tilbage. Hun leger en del med drenge, som skubber, bider og den slags og det gør hun aldrig, så kan på en måde godt forstå, at hun må"svare igen". Kan jeg hjælpe hende med at mestre det anderledes? Jeg og de andre mødre er selvfølgelig med til at "glatte ud", så det ikk bliver okay at hverken skubbe eller skrige af den anden og hjælper dem med at dele osv, men altså...

Den anden lejlighed er måske ligeså forståelig, men mere unødvendig. Hun skriger nemlig også spontant ...


Annonce

... herhjemme. Ikke hysterisk, ked af det eller med gråd, nærmere som en lyd/leg eller for at få en reaktion fra os. Hun skriger oftest, når lillesøster er i nærheden og helst helt ind i øret på hende "jeg skriger til lillesøster, mor", siger hun frejdigt. Hvad gør vi? Det er jo helt sikkert en reaktion og sikkert for at få vores opmærksomhed, og egentlig er hun derudover en virkelig kærlig søster, som aer, kysser, krammer osv og så ud af det blå en masse skrigeri. Vi har prøvet lidt forskelligt; sagt "stop, nu er det slut med at skrige"(både på den pædagogiske måde -og også et par gange knap så pædagogisk :(), "lillesøster kan vist ikke lide, når du skriger", "prøv at skrige som en lille mus i stedet, det er bedre", "du kan godt nok skrige højt" og lign. På det sidste har jeg mere ignoreret det og altså ikke reageret på det, men i stedet snakket videre og fx afledt hende. Det virker lidt bedre, men hun gør det stadig x flere dagligt.

Kan godt se, hvad det handler om (opmærksom, test af vores reaktion og vores kærlighed, måske også afmagt), men hvad gør vi ved det?

Venlig hilsen
mor til to

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce