Brev:
Utilfreds og træt baby
Kære Helen
Vi har en dejlig og rask dreng som lige er blevet 3 måneder her d. 29 juli :)
Allerede da han var 2 uger gammel viste han tegn på mavekneb og utilfredshed, det var en kamp vi havde med at få amningen til at fungere, da han meldte sig hver eller hver anden time resulterede det i en meget frustreret og træt mor og far. Han havde nogen flip midt om natten hvor han bare ikke ville tage fat i brystet og skubbede det væk og slog det.
Da han blev 3 uger gammel havde det ikke ændret sig og vi valgte derfor at begynde at give ham flaske i stedet.
Vi har igennem lang tid ikke vidst hvilken MME vi skule give ham, fordi han har døjet med mavekneb, uro om natten, gylp osv. Ja listen er lang.
Vi fandt endelig frem til at Gul Allomin nok var løsningen(han får også biogaia dråber), men da vi havde mistanke om at han døjede meget med refluks(skreg mens han sov, kunne ikke falde til ro, ville ikke ligge på ryggen, gylpede mens han sov) valgte vi at blande MME op med Johannesbrødkernemel.
Der var 1 uge hvor det hele virkede til at gå godt, men nu efter han er blevet 3 måneder er han begyndt at blive meget urolig når han skal sove, og kan vågne kl. 4 om natten og græder som om han er sulten men vil ikke spise, han sutter meget intensivt på sutten og laver stønne lyde /drejer hovedet fra siden til siden med lukkede øjne og er længe om at falde til ro, nogen gange helt til kl.5. ...
...
Vi har derfor skiftet MME til Arlas baby and me og uden JBKM da vi følte at JBKM og Gul Allomin gav ham for meget luft i maven.
Han sover ikke særlig meget om dagen, maks 60 min af gangen, nogen gange kun 15 min hvorefter han har store øjne og smiler, men han er træt efter 40 min/ 1 time efter.
Når han vågner fra sin lur leger jeg med ham, snakker med ham, ligger ham på maven, og lader ham ligge på aktivitetstæppet hvis han er i humør til det, så skifter vi ham eller giver ham mælk hvis han er sulten, så gnider han sig i øjnene efter 30/40 min efter han er vågnet og vil ikke længere kigge på mig, kigger meget på fjernsynet eller vinduet . Når vi så ligger ham til at sove, nogen gange efter lidt mælk i slyngen eller i barnevognen, så kæmper han for ikke at falde i søvn græder/brokker sig, men har lukkede øjne og sutter meget intensivt på sin sut, og hvis vi så tager ham op så græder han endnu mere, han virker desperat efter søvn men vil ikke overgive sig.
Vi putter ham regelmæssigt imellem kl. 18-20 hver dag ,og hvis han ikke har haft gode lure om dagen så er han hysterisk i 1 time også falder han i søvn og sover til kl. 06, afbrudt af 2/3 madninger hvor han også spiser mest.
Så vores spørgsmål er hvad er det vi gør forkert, læser vi ham forkert eller skal vi lave regler for hvad tid han skal puttes om dagen eller skal vi bare lade ham styre sit behov?
Med venlig hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.