Brev:
Spisetid - for tidligt til familien
Hej Helen,
Vores søn går meget tidligt kold om aftenen og sover ofte (som idag) allerede kl. 18. Det gør det svært for os at få det til at hænge sammen med at spise sammen med ham da han allerede spiser sin aftensmad kl 17-17.30.
Er det muligt at ændre på hans spisetider uden det påvirker søvnen alt for meget. Hans døgnrytme er rigtig fin, vi ville dog ønske han gik lidt senere i seng, men han kan simplethen ikke holde sig vågen.
Han vågner typisk mellem 6-7 (han bliver forsøgt puttet til kl. 7, derefter står vi op), sover formiddags- og eftermiddagslur som begge varer mellem 30 min og 2 timer. Han er cirka vågen i 3 timer ad gangen - inden formiddag får han et mellemmåltid og inden eftermiddag en flaske. Han bliver sulten omkring kl 17-17.30 og derefter i seng til nat omkring kl 18-19.
Vi forsøger at strække tiden så han først skal i seng kl 19, men nogle dage hvor han får sovet en for ...
... kort lur bliver han tidligere træt og har brug for at komme tidligt i seng.
Hvordan flytter vi hans måltider, og vil det påvirke hans søvn og dermed hvornår han vågner om morgnen? Han skal snart starte i vuggestue derfor passer hans morgen fint med at han vågner mellem 6 og 7 (det vil være ok det var lidt tættere på 7 end 6, som det typisk er idag, men på den anden side får vi travlt hvis han først vågner kl 7).
Alternativt har vi snakket om at spise en rugbrød/knækbrød sammen med vores søn, for at spise sammen som familie - også spise vores aftensmad senere når han er gået i seng.
Det skal lige siges at vi godt ville kunne få det til at fungere hvis det var 17.30, vores problem er at det idag er lige på kanten. Hvis vi hverdag først servere kl 17.30 risikere vi gråd og frustration.
Derfor lige et afsluttende spørgsmål... Hvor vigtige er faste måltider?
Håber du kan hjælpe med lidt gode råd.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.