Svar: Babymælk og grøntsagsmos
Hej med dig
Du kan roligt fortsætte med Arlas Babymælk til grøntsagsmos og i tudkop til din datter. Det er en rigtig fin erstatning, den er økologisk, og indeholder de næringsstoffer, som en modermælkserstatning bør indeholder. Der er ikke nogen grund til at skifte til et andet produkt, hvis din datter er glad for den, hun får nu:)
Du kan også roligt bruge den, når din datter bliver 6 måneder. Eller du kan her vælge at tilbyde hende Arlas tilskudsblanding, den hedder "Baby & Me 2". Når producenterne anbefaler at man skifter til type 2 ved 6 måneders alderen, så er det fordi de ofte indeholder mere jern. Det er således med til at sikre barnet ekstra jerntilskud på en let måde. Men i følge Sundhedsstyrelsen behøver du ikke skifte til type 2/tilskudsblandinger, hvis barnet trives med type 1/modermælkserstatning, og du i øvrigt sikrer jernbehovet via f.eks. kød i grøntsagsmosen og grovere grødtyper...
Med hensyn til grøntsager, så må din datter gerne få grøntsagsmos med milde grøntsager som kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli, squash og lignende nu. Du kan variere lidt mellem de forskellige, for at variere smag og ...
... konsistens lidt for hende :)
Når hun bliver 6 måneder, så vil hun sandsynligvis være parat til alle mulige slags grøntsager: kartoffel, gulerod, squash, blomkål, broccoli, pastinak, persillerod, løg, jordskokker, hvidkål, peberfrugt, skorzonerrødder, spidskål, rosenkål, savoykål, ærter, majs, grønne bønner, grønkål, porrer, tomater (uden skræl), agurk, avokado osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Også rodfrugter kan gives fra 6 måneders alderen - selleri, spinat, rødbede og fennikel indeholder dog nitrat. Hun må gerne få det, men ikke i større mængder. Generelt er rodfrugter dog en rigtig god idé - de har en naturlig sødme og mange børn kan rigtig godt lide rodfrugtsmos. Hvis I selv laver bagte rodfrugter i ovnen, kan du sagtens lave mos til hende af dem, når hun bliver 6 måneder, det vil hun sikkert godt kunne lide :)
Det er en god idé at tage udgangspunkt i de grøntsager, som I voksne selv spiser, på den måde får hun naturligt familiemad, det bliver blot serveret i en konsistens som hun kan kapere og er parat til :) Og skal I på tur, kan det også være praktisk med mos fra glas, - det kan også være med til at give lidt ekstra variation :)
Fortsat god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.