Svar: Risgrød og sveskemos - hvor ofte?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det er korrekt, at du ikke bør give din datter risgrød hver dag, på grund af indholdet af arsen. Arsen kan virke kræftfremkaldende og især små børn under 10 kg er i risiko for at deres daglige indtag af arsen bliver for højt...
Det anbefales, at du variere mellem majsgrød, hirsegrød, boghvedegrød, quinoagrød, øllebrød og havregrød... så din datter får så meget variation som muligt. Start med grødtyper af mel og gør gradvist grøden grovere ved at bruge flager :)
Du skal være opmærksom på færdiglavede grødprodukter som f.eks. speltgrød og flerkornsgrød godt kan indeholde ris. Derfor skal du tjekke indholdsdeklarationen, så hun ikke får ris den vej igennem, hvis du nogle gange ...
... køber grød til hende :)
Anbefalingen lyder "giv ikke barnet risgrød dagligt". Jeg vil umiddelbart ikke anbefale, at du giver hende risgrød hver anden dag... varier i stedet hendes indtag med de andre grødtyper og giv risgrød som del af en varieret kost.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun må gerne få sveskemos. Det kan hun tilbydes dagligt, og mange familier oplever at netop sveskemos er godt til at holde maven igang naturligt. Men som med alle andre fødevarer, så gælder det dog også her, at du meget gerne må variere, så hun får forskellige typer frugtmos og bærmos. Du kan f.eks. lave æblemos, pæremos, jordbærmos, abrikosmos og lignende, ligesom du også kan købe forskellige typer frugtmos og bærmos lavet til babyer :)
Fortsat god appetit! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!