Svar: Falde i søvn om aftenen med amning
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det vil være rigtig godt, hvis du nu forsøger at arbejde bevidst på, at din datter ikke falder i søvn med brystet i munden, men lærer at overgive sig til søvnen uden denne afhængighed.
Du kan godt gøre det, du lige nu gør - lægge dig med hende og amme hende i din seng og lade hende falde i søvn der, men det vil være rigtig godt, hvis du kan nå dertil, at hun slipper brystet, smiler til dig, triller om på siden og sover...
Du kan også gøre det, at du amme hende i din favn om aftenen, sidder med hende tæt ved tremmesengen og lige før hun så sover helt ,så flytter du hende stille og roligt fra din favn og ned i sengen. Det skal være på det tidspunkt, hvor hun næsten sover, men ikke sover så dybt, at hun ikke registrerer, at hun bliver flyttet. Dog træt nok til, at du kan stå ved hende og med dine hænder, beroligende ord osv. kan lulle hende ind i søvnen, så hun sover videre i sin seng.
Som udgangspunkt er det godt, hvis du kan forsøge at få hende til at falde i søvn der, hvor du ønsker at hun skal sove - og det vil sige i seng, barnevogn osv. Så hun forbinder disse steder med noget trygt og rart. Hvis hun falder i søvn i din ...
... favn og flyttes imens hun sover, så kan du risikere, at hun bliver ked af det, fordi det er utrygt for hende pludselig at opdage, at hun ligger et andet sted. Hvis hun falder i søvn med brystet i munden, så kan du også risikere, at hun begynder at vågne flere gange om natten og søger brystet igen og igen for at kunne komme videre i søvnen.
Det er en god idé at arbejde på lidt nye rutiner nu, med den alder hun har. Når hun bliver 6 måneder, sker der meget med hende udviklingsmæssigt og det kan være en lidt sværere periode. Samtidig skal hun i den alder lære at sove igennem og dermed sove uden amning midt nat. Og det kan her hjælpe hende, hvis hun forinden er tryg ved at sove i sin seng :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle gange man man med fordel koble tremmesengen til dobbeltsengen. Fjerne tremmerne fra den ene side og sætte sengene sammen. Naturligvis sikre, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt! Det giver mulighed for, at du kan putte hende i egen seng, samtidig med, at du ligger lige ved siden af hende, kan berolige hende med dine hænder, nærhed, kærtegn osv. så hun stadig kan mærke dig om natten, men uden at hun behøver få brystet i munden :)
Rigtig meget held og lykke med det projekt :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.