Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og putteritual - 11 mdr.


28. juli 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn og putteritual - 11 mdr.

Kære Helen

Mange tak for dine altid gode råd.

Lillebror døjer stadig med dårlig og meget urolig nattesøvn, og nu tænker jeg, at hvis jeg giver dig et indblik i, hvad der sker, og hvordan vi tackler det, kan du måske hjælpe os med råd til, hvordan vi kommer videre.

Sommerferien (meget varme, meget aircon), en kort periode med feber og ønsket om lidt forældretid om aftenen, når børnene var lagt, har gjort, at en typisk aften/nat, nu ser således ud:

Lillebror får aftensmad med os kl. 17.30 og derefter bliver han tilbudt mos eller grød cirka 18.30. Han spiser godt ved begge måltider.

Så kommer han i bad, får nattøj på, siger godnat til storesøster og far (eller mor), og så går vi ovenpå og gør klar. Lægger dynen til rette, finder puttebleen frem osv. Og så får han sin flaske (MME) og drikker cirka 150-200 ml.

Herefter vugger vi ham i søvn i armen og lægger ham i tremmesengen. Han HAR kunnet falde i søvn i sengen selv, men så havde han en periode, hvor han møffede rundt og satte/rejste sig op og på den måde vækkede sig selv. Og så sov han først kl 22 (mod kl 20 hvis vi vugger ham i søvn).

Den første time sover han godt, men derefter har han brug for hjælp minimum en gang i timen. Han skal have en sut, hjælpes til en bedre stillig, eller helt op i armen og vugges lidt igen.

Kl 2/3 vågner vi gerne ved, at han har sat sig op og vækket sig selv helt. Og her er der ingen vej tilbage. Vi har prøvet alt. Lade ham ligge/sidde, tage ham op i sengen til os, vugge ham til ro i armen. Men uanset hvad vi gør, er han minimum halvanden time (oftest to timer) om at falde i søvn igen.

Herefter sover han typisk fra kl 4/5 til 7 - nogen gange 8, hvis ikke storesøster vækker ham. Og så er han glad og klar på dagen.

Hvis han får lov, sover han gerne halvanden til to timer både formiddag og eftermiddag, men det har vi forsøgt at skære ned på, så han lettere ...


Annonce

... kan falde i søvn om aftenen. Men nu er han begyndt i vuggestue (han har været der en uge), og de vil ikke vække børnene. Så hvordan synes du, vi skal gribe det an herfra?

Igår sov han to timer til formiddag og halvanden til eftermiddag. Tror du, han sover for meget om dagen til at kunne sove igennem om natten?

Vores fornemmelse er, at han vækker sig selv, fordi han vender sig og pludselig sidder op, Og fordi han måske sover let på det tidspunkt, er han pludselig vågen og kan ikke sove videre. Men vi kan jo dårligt sidde og våge over ham hele natten for at sikre os, at han ikke sætter sig op?!

Han spiser godt dagen igennem og virker heller ikke meget sulten eller tørstig om morgenen. Altså han spiser godt af sin havregrød kl. 7.30, men hvis han bliver tilbudt vand om natten (når han er vågen), er han ikke vanvittigt interesseret. Han drikker måske 30-50 ml. Og hans ble er våd, men ikke meget, så vi tænker heller ikke, at det er den, der vækker ham.

Han græder heller ikke meget - kun når han bliver træt og utålmodig af at ligge og vente på søvnen.

Vågner han måske, fordi han falder i søvn i armen og vågner i sengen?
Vi er klar på at give det et forsøg igen med at lade ham falde i søvn selv. Men hvordan gør vi smartest, så det ikke tager alt for lang tid?!

Vores drøm er, at han skal sove inde hos storesøster, men han sover stadig så uroligt, at vi ikke tror på projektet. Og i og med at han lige er begyndt i vuggestue, sker der jo også meget i hans liv allerede. Har du et bud på, hvornår det vil give mening / være muligt at flytte ham?

Til info bliver han netop nu kørt ind i vuggestuen af far, der har fri frem til mandag den 7. august. Herfra er det alm hverdag med to børn i institution og fast stå-op-tidspunkt for alle. Så det ville være rigtig rart med faste rutiner og, ikke mindst, bedre søvn inden da.

Vi håber, du kan hjælpe.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce