Brev:
Søvnproblemer - 19 mdr.
Hej Helen,
Jeg har en søn på 19 måneder som er en lille terrorist ved sengetid. Det tager ca 1,5 time at få ham til at sove. Jeg har prøvet ALT! F.eks. Læse bog, sidde og snakke med ham på skødet, stryge-tøj-metoden, lagt med ham i sengen, lagt ham når han er træt, inden han er begyndt at vise træthedstegn osv osv osv......
Jeg har også prøvet at lægge ham og så gå. Men han rejser sig op i sengen og er helt hysterisk. Jeg vil helst ikke have at han skal græde sig selv i søvn, men jeg ved efterhånden ikke om det er eneste udvej.
Min kæreste har også prøvet at lægge ham, men han skriger med det samme og holder ikke før jeg går ind og tager over.
Min mor har passet ham flere gange og hun lægger ham bare i seng, synger en sang og så godnat. Ingen problemer.
Pt. Lægger jeg ham omkring kl. 20 i hans egen seng. Han roder rundt og er skiftevis ked af det og snakker. Jeg ligger i en seng ved siden af og har en hånd på ham. Ellers græder han. Han falder i søvn efter ca 1,5 time. Jeg synes ikke han får alt det søvn han skal have, da vækkeuret ringer kl. 6.30 og jeg ofte må vække ham. Det skal også lige siges, at han vågner om ...
... natten. Jeg giver ham sutten, men kan ikke gå derfra inden han sover meget tungt. Ofte sover jeg i sengen ved af og ham og tager ham over i løbet af natten. Jeg vågner flere gange, da han roder rundt. Det virker som om, at hans krop har svært ved at falde til ro. Han ligger ofte i kravle-position.
Når han skal sove i barnevognen til middag, er der ingen problemer. Vi lægger ham bare og så sover han. Han sover ca et par timer.
Han er en dreng med masser af temperament og prøver pt grænser af. Han er begyndt at bidde og slå - kun på mig. Når han gør det, sætter jeg ham fra mig og fortæller ham at det må man ikke. Motorisk og sprogligt er han ikke så langt fremme. Han er først begyndt at gå selv. Ellers er han en glad dreng.
Han har haft en del bøvl med ørene. De skulle dog være fri for både væske og betændelse pt.
Hans søvnproblemer om aftenen har stået på i mange måneder efterhånden. Jeg har troet at det bare var en periode i forbindelse med udviklingsspring, men det er det ikke.
Jeg har googlet nettet tyndt og læst alt for mange bøger - uden held, så jeg håber virkelig du kan komme med nogle brugbare råd.
En meget træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.