Brev:
Powernapping med betydning for eftermiddag og aftenen
Kære Helen
Jeg har læst dine to bøger "børn og søvn" og "børn og mad". Min dreng Magnus på 6, snart 7 måneder er en cocktail af flere ting, så jeg håber du vil dele lidt tanker med mig?
Her er den plan som jeg meget gerne vil følge de fleste dage. Nedenunder vil jeg så beskrive vores 3 forskellige hverdage som de er nu..
* Kl 22-23 Ammes
* Kl 04-05 Ammes
* Kl 7.00 ca havregrød/müsligrød med æblemos og vand
* kl 8.30-9 frugtmos, frugt og vand
* Puttes mellem kl 9-9.30 i barnevognen
* Kl 10-11 grøntsagsmos med kød, og hver anden dag øllebrød samt vand og frugt/grøntsager/rugbrød i hånden at sutte på
* Kl 13-13.30 Ammes og puttes i barnevognen
* Kl 15 grød og vand
* Kl 18 grøntsagsmos med kød og vand i glas, evt noget af vores mad til hånden
* Kl 19.30 Ammes til natten
Vores dreng er en ægte Lærke og står op mellem kl 5.30-6, jeg har aldrig haft held med at kunne amme ham i søvn igen, han er bare frisk og det er ligemeget om han er puttet kl 18.30 eller kl 21.
Jeg er selv B-menneske, men er ved at have vænnet mig til vores tidlige morgener som fungere rigtig godt.
Kl 7 får han havregrød og vand af en kop.
Herefter leger vi, og ca kl 8.30 får han frugtmos og frugt i hånden at sutte på.
Kl 9 ca er han klar til en lur, han er pylret, gaber og gnider øjne. Indtil for et par uger siden fik han en pude i ryggen og vi gik en tur, som du har foreslået så mange andre mødre. Når han blev mat i blikket blev han lagt ned og vi rullede hjem.
Nu øver jeg at vugge med barnevognen, og gå væk a la se til metoden. Jeg håber at han lærer at falde i søvn selv, da jeg på regnvejrsdage er lidt træt af de lange gåture. Han vrider sig, sparker dynen af og skubber alt i nærheden af sig væk, og brokker sig på livet løs. Er det brok over ikke at blive rullet?
Magnus starter i vuggestue om 3 mdr og de har jo ikke tid til at rulle ham, så jeg vil gerne nå dertil at han selv falder i søvn. Han vil ikke have en sutteklud, men er meget knyttet til sine sutter. Skal jeg fortsat forsøge med puttekluden til hver lur i håb om han en dag gider den en dag?
Han sover ca fra kl 9.00-10.15, nogle dage kun fra 9-9.30.
Kl 10.30 grøntsagsmos med kød, ...
... grøntsager og rugbrødsbjælker til hånden. Vi leger, og her er han faktisk ved at være lidt svær at aktivere, og er nogle dage ret pylret, selv på min arm. Kan det være seperationsangst som viser sig allerede?
Herefter får han et bad, da jeg prøver at gøre ham ekstra træt til lur nummer to..
Kl 13 efter et varmt bad er han igen træt. Jeg ammer ham, og han puttes i barnevognen. Han sover altid kun 45 min kl 13-13.45 og er herefter lysvågen, det har han gjort siden han blev 4 måneder. Jeg har forsøgt at arbejde på at luren skal være længere. Jeg har holdt barevognen i bevægelse, puttet ham med mig i sengen og i egen tremmeseng efter amninger, dog uden held på søvnen.
Kl 15 får han grød, og vi leger, indtil vi kl ca 16 går en tur, her opstår det virkelige problem som har betydning for vores eftermiddag/aften..
Min dreng kan på ingen måder holde sig vågen fra kl 14-19.
De dage han ikke tager sin powernap nummer 3 om eftermiddagen er der krise kl 17.00 hvor han er mega pylret og ikke kan koncentrere sig om sin grøntsagsmos eller leg, nogle dage må han puttes allerede kl 18.30. Andre dage er der så stor træthedskrise at jeg må amme ham i søvn i min favn ca kl 17-17.30. De dage han sover efter kl 17 ved mig vækker jeg ham kl 18, og han er først putteklar kl 20.30.
Til slut er der eftermiddagen hvor han falder i søvn på vores eftermiddags gåtur kl 16 og sover ca 30 min, det er perfekt da han så kan puttes ca 19.30.
Drømmen er en frisk dreng om eftermiddagen, som med tiden kan spise sammen med os kl 18, og gå i seng ca 19.30.
Han ammes inden sengetid, får Dreamfeed kl 22 og sen mælk ved mig kl 4-5, hvorefter han sover til kl 5.30-6 i sin tremmeseng i vores soveværelse. Vi har ikke haft problemer med at putte til natten så længe det er mor der putter.. Han får to sange, blunder hen i armen og ligges der hvor han stadig registrere at blive lagt.
Han tager ikke flaske.
Er ellers en super dejlig og nysgerrig dreng. Han triller begge veje, rotere og øver ihærdigt at krybe. Han har meget let til smil og grin, og har altid sovet godt om natten..
Kan vi på nogle måder arbejde lidt på søvnen hjemme ved os, og få en mere fast rytme?
Med venlig hilsen
Sabrina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.