Svar: Rod med søvnen
Kære du
Som du beskriver det, så lyder det umiddelbart ikke som om din dreng græder fordi han ønsker underholdning, men fordi han er utyg og det hænger sandsynligvis sammen med hans alder.
Det er en meget svær balance at finde, balancen imellem på den ene side at skulle være konsekvent og på den anden side at give tryghed, men det lyder umiddelbart som om det er det rigtige du gør. Selvom det nemmeste løsning ville være at tage ham tilbage i soveværelset, så tror jeg I ville gøre jer selv en bjørnetjeneste ved dette. Jeg tror det er vigtigt at I holder fast ved at han godt kan sove roligt i eget værelse, men han skal naturligvis føle sig tryg der.
Du kan dog ændre på det med at ligge på værelset. Tror du ikke at du kunne nøjes med at sidde hos ham, evt. synge en sang, eller læse en historie, så han kan høre din stemme og ved at du er der. Så behøver han ikke rejse sig for at se at du ligger på gulvet, men kan roligt blive liggende. Du skal ikke kigge for megeet på ham eller tale med ham, bare sørge for at han kan høre dig ...
... og falde til ro ved din monotone stemme. Hvis han søger underholdning, så må du sige stille og kort at han skal sove nu, lægge sig ned og hvis han ikke gør dette, så må du gå ud af værelset. At du går vil sikkert gøre ham rigtig ked af det, så kan du gå tilbage og forsøge igen.
Min tanke er altså at du ved at være til stede og via din stemme kan give ham ro nok til at falde i søvn. I takt med at han bliver ældre kan I så indgå aftaler om at du læser den ene historie, så putningen ikke tager mere en højst 15 minutter. Jeg tænker dog at lige nu er 15 minutter jo godt givet ud i forhold til at han græder sig i søvn og det hele varer 45 minutter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror at hans søvnproblemer om dagen også hænger sammen med problemerne om aftenen og jeg tror også at det hele hænger sammen med hans alder, altså at det er en periode I lige skal igennem. Derfor er det netop så vigtigt at du ikke begynder at ændre for meget på den gode rytme i ellers var kommet ind i, men forsøger at bibeholde dette. Og så tro på at du 'føler' rigtigt!
Held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder