Svar: Uro og iver
Kære Jeanne
Tak for dit brev og søde ord om min brevkasse :)
Det du fortæller lyder umiddelbart helt normalt. Men den alder din datter har, er det helt naturligt, at hun nogle gange vil spænde i kroppen, gøre sig stiv, bøje og strække arme og ben, bevæge fingre osv. Nogle gange vil hun have en stor uro i kroppen og andre gange netop spænde i kroppen. Alt sammen fordi hun er rigtig godt igang med at finde ud af at bruge sin krop.
Nogle gange kan det også skyldes ivrighed, at hun er særligt interesseret i noget, som du viser hende - og det kan vise sig på to måder. Nogle gange vil hun måske bevæge kroppen ekstra hurtigt af ren iver og for at få fat i det du viser hende, og andre gange vil hun ligge mere stille og studere stille.. alt sammen helt normalt. Hun vil naturligt ...
... bruge sit kropssprog rigtig meget :)
Når det så er sagt, så skal du naturligvis være opmærksom på, at hun ikke spænder i kroppen på en måde, hvor det kan ligne anfald. Det vil sige, at hun må ikke have rykninger og kramper i arme og ben, ligesom hun ikke må blive fuldstændig slap eller virke fjern. Når hun bliver stiv i kroppen, så må hovedet ikke dreje til siden eller bøje bagover, hvor hun virker ukontaktbar, og hun må ikke virke bevidstløs eller efterfølgende virke træt og desorienteret...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du er i tvivl, så bør du kontakte jeres læge. Det kan være en rigtig god idé, at du filmer det du oplever med din telefon, det vil give jeres læge en idé om, hvad det præcist er du oplever :) Men som sagt, så lyder det du fortæller helt normalt :)
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.