Brev:
Overgang til fast føde
Kære Helen,
Jeg er mor til et sæt skønne og dejlige tvillingepiger på lidt over 5 måneder. Født til termin, sunde og raske.
Jeg fik aldrig amningen til at fungere, så de har fået erstatning fra fødslen. Vi har endnu ikke forsøgt os med grød eller mos, men det er jo ved at være på høje tid og så er det at jeg bliver lidt usikker..
Vi bor i Norge og her tyer man til færdiglavede produkter. Min sundhedsplejerske så helt forkert ud i ansigtet da jeg sagde at jeg ville lave mad til pigerne selv og hun forsøgte at tale mig fra det (med begrundelsen at de får for lidt jern hvis ikke de får præfabrikeret grød..). Det synes jeg lyder helt forkert. Hvis jeg har tid, lyst og overskud kan det da aldrig være forkert med hjemmelavet mad og når de bliver ældre forestiller jeg mig også at det hjælper til at få et mere naturligt forhold til mad og måltider at de kan være med at se og smage på råvarerne under tilberedning og at feks hele familien kan spise af den samme grød/middagsret istedet for at de skal have lasagne på glas eller lignende..
Men jeg føler mig lidt alene og på usikker grund. Jeg har forsøgt at spare med min mødregruppe, men heller ikke her var der nogen der havde prøvet andet end Nestle-produkter.
Jeg savner altså en vejledning i hvordan jeg kommer igang. Hvilke kornprodukter er gode at starte op med og er der noget jeg skal holde mig fra (jeg ...
... ser at Nestle's begyndergrød er havre eller ris, men er det ikke noget med at man skal være varsom med ris til helt små børn?). Koger jeg bare korn/mel og vand til en passende konsistens eller skal jeg tilsætte olie eller andet fedtstof? Eller er det i virkeligheden grøntsagsmos jeg skal starte med? Og i så fald, er der ikke også nogle grøntsager (rødbeder?) man skal vente med til de bliver et år?
Vi har meget jern i vandet hvor jeg bor, så jeg er egentlig ikke bekymret for at de kommer til at mangle. De vil jo i overgangsperioden fortsat få mme, så jeg tænker de også der får tilføjet det de har behov for?
Hvad er din holdning til færdiglavet/hjemmelavet mad- spørgsmålet? Jeg er ikke fanatisk. Jeg har ikke noget i mod at have en pakke eller to stående til travle dage eller evt dage hvor man er på tur. Men i mit supermarked kan jeg få havre- eller risgrød med 2-3 forskellige slags frugttilsætninger, for mig lyder det som om der bliver ganske lidt variation hvis man skal holde sig udelukkende til færdigprodukterne...
Jeg beklager et lidt bredt og stort spørgsmål som det måske er vanskeligt at svare fyldestgørende på, men håber du kan give mig nogle "begynder-råd", jeg forestiller mig at pigerne (såfremt de tager godt i mod skemaden) ret hurtigt vil gå over til mosede/kogte/hakkede/blendede udgaver af det resten af familien får..
På forhånd tak for svar
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.