Annonce

Annonce

Brev:

Lære at falde i søvn selv - 9 mdr.


29. juni 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Lære at falde i søvn selv - 9 mdr.

Kære Helen

Tak for dit svar på vores sidste spørgsmål. Vi har taget dine forslag til os, og har nu været i gang med den ”nye” dagsplan i en uges tid.

Vores dag ser nu ca. således ud:

04/04.30: C begynder at sove meget uroligt og overfladisk. Nogle gange vågner han og skal have hjælp til at komme videre i søvnen
05-05.30 Vågner!
06.30: Morgenmad
08.00: Frugt, bolle etc.
08.30: Formiddagslur – nu uden amning (sover typisk halvanden time)
11: Frokost
Mellem 12 og 13.30: Middagslur, ammes først (sover typisk halvanden time)
Mellem 15 og 16: Eftermiddagsmad
16.30/17: Eftermiddagslur (sover mellem 30 minutter og en time)
18: Aftensmad
18.30/19: Bad
19/19.30: Natgrød
19.30/20: Puttes
Ca. 23.30: Ammes

Som du kan se er vi nu nede på tre amninger i døgnet, hvilket faktisk fungerer godt. De lurer hvor C bliver ammet går nemt. De andre kan godt blive meget anstrengte (på samme måde som før!). Det er som om han kan fornemme at han skal puttes blot vi nærmer os sengen og lægger vi ham i den. Uden at sidde med ham på pilatesbolden først, begynder han at græde meget hysterisk MED DET SAMME.

Det hjælper ikke hvis vi står ved ham og trøster ham med beroligende ”shhh” og aer ham med hånden. Det resulterer bare i at det kan tage op til en time, hvor han bare fortsætter med at skrige. Det er altså meget sjældent muligt for os at berolige ham mens han ligger i sengen. Derfor ender vi med konsekvent at sidde med ham på pilatesbolden indtil han falder til ro, og så lægge ham når han næsten er faldet i søvn. Hvis vi rammer det rigtige tidspunkt ruller han højst rundt et par gang, åbner øjnene, måske klynker lidt, for så lægger sig til at sove. Hvis ikke vi rammer det rigtige tidspunkt starter ...


Annonce

... gråden, han rejser sig op, vælter rundt i sengen osv. og vi ender derfor med at tage ham op igen og starte forfra – netop fordi det virker umuligt at berolige ham mens han er i sengen. Nogle gange kommer vi selvfølgelig også til at lægge ham for sent, og han opdager derfor ikke at han bliver lagt, hvilket vi selvfølgelig gør alt for at undgå.

Umiddelbart føler vi at det her er kompromiset vi må starte med. Vi frygter dog for at det bliver endnu en dårlig søvnassociation, hvor han nu alligevel vugges i søvn. Vores mål er at få ham til at falde i søvn af sig selv i sengen. Hvad tror du? Er det her en måde at gøre det på? Tror du at vi gradvist vil kunne lægge ham tidligere og tidligere for til sidst at får ham til at falde i søvn i sengen selv? Eller har du en anden metode vi kan bruge?

Eller skal vi hellere holde os til at lægge ham uden at sidde på pilatesbolden først? I så fald, hvor længe skal han græde før vi tager ham op? Hvis vi altså skal tage ham op? Skal vi gå ud?
Er det bedre at vente til efter separationsfasen er ovre?

Du nævnte også liggende amning i dit sidste brev. Det har vi forsøgt os med. Det fungerer OK hvis jeg ammer liggende og lægger ham i sin egen seng bagefter. Synes bare ikke det fungerer at lade ham ligge. C sover som sagt meget uroligt, og hvis han vågner kravler han rundt med det samme. Vi tør derfor ikke lade ham ligge i vores seng – puder vil ikke stoppe ham. Vi har også prøvet at ligge på en madras på gulvet, men her skete det samme - vi fandt ham liggende kold på gulvet, og så vågner han og bliver ked af det. Og andre gange kravler han rundt på gulvet, når vi kommer ind. Og det fungerer jo ikke når man skal sove :-)

På forhånd tak for svar.

Venlig hilsen
Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår - babys hårpragt

Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.

Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.

De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce