Annonce

Annonce

Brev:

Langt fremme motorisk og sprogligt - og morsøgende


24. juni 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Langt fremme motorisk og sprogligt - og morsøgende

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig angående vores nu præcis 20 måneder gamle dreng. Dit tidligere svar var til stor gavn (og trøst) så nu forsøger jeg igen.

C er en fysisk meget aktiv og meget motorisk stærk dreng. Han gik ekstremt tidligt og har både grov og fin motorisk været fremme i skoene. Ligeledes udvikler han sig sprogligt i en enorm fart. Alt går ligesom meget stærkt med ham og det betyder samtidig at han har et enormt stort behov for MOR og for tryghed. Han sover fortsat virkelig dårligt og det trækker tænder ud. Som lille var han i perioder voldsomt frustreret og vred simpelthen fordi han ikke kunne alt det han gerne ville. Men han er blevet en virkelig glad dreng i takt med at hans lille krop kan hvad han vil og han kan gøre sig forståelig.

Han taler meget og bruger både babytegn og ord (ca 200). Han kan navnene på de andre børn i vuggestuen og har helt styr på hvem der er hvem SF forældre. Han er blevet rigtig glad for bøger (en af de mere stillesiddende aktiviteter) og er glad for musik også.

P.t oplever vi enorme spring i hans forståelse og sproglige udvikling. Han kan tælle til fem og genkender nogle af bogstaverne i alfabetet, opdagede jeg ved et tilfælde en dag (a,b, c og f). Vuggestue starten var svær! Men nu er han rigtig glad for vuggestuen. Han er selv begyndt at fortælle om hvem han har leget med den dag og om de har spiller bold, været i sandkassen etc. Samtidigt med at han er glad og på alle måder i trivsel oplever vi igen dette ekstreme behov for MOR. Mor hele tiden. Som min ...


Annonce

... mand sagde en dag, hvis han kunne ville han helst sidde inde i maven på dig. Og det kan virkelig føles sådan. Han elsker sin storebror højt og leget meget med ham og hans kammerater og er glad for far så længe det er noget praktisk de gør sammen (vander, slår græs etc) eller leger. Men det er KUN mor der mål lægge ham, trøste ham, putte med ham etc.

Vi insisterer på at far også lægger ham fordi det ganske enkelt bliver for hårdt på anden vis. Det tager mellem 20-30 min at lægge ham, nogle gange 1 time. Men han har i den grad brug for den tryghed i, at vi sidder eller ligger hos ham og det vil vi gerne give ham. Han får stadig en flaske at sove på og det er virkelig også en tryghedsting der beroliger ham meget. Han vågner som regel en til to gange om natten og vil have flaske igen. Det har vi indtil videre givet ham - fordi det helt ærligt er den nemme løsning. Vi ved godt det er uholdbart og vi skal UD af den gænge, men hvordan?

Får han ikke sin flaske om natten bliver han meget ulykkelig, vred og frustreret og det går ikke over med det første. Da det betyder ingen søvn for resten af familien har vi taget den med, givet ham den halvt i søvne og som regel sover han så videre 20-30
min senere. Vi har behov for at få ændret natterytmen - da vi begge er virkelig slidte på nuværende tidspunkt af natteroderiet. Hvordan gør vi dette bedst?

Er der andre råd du kan give ift. til at få far mere ind i varmen. Han forsøger virkelig mange ting! Og de gør sjove og gode ting sammen. Men lige meget hjælper det!

Kærlig hilsen
LB

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce