Svar: Projekt flaske og putteritual
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Du kan prøve at give din datter lidt kogt vand, evt. med lidt sukker - det kan de fleste børn godt lide, og det kan give dig en idé om, hvorvidt det er smagen af mælken eller flasken, som hun protesterer imod. Hvis det er flasken, så må du forsøge dig med forskellige flasketyper, forskellige flaskesutter. Hvis det er smagen af mælk, så må du forsøge dig med forskellige typer erstatning - vælling anbefales dog først fra 6 måneder:)
Alternativet kan være at tilbyde hende modermælkserstatning af en kop, så hun får mælken på en anden måde og måske accepterer den, hvis du en dag ikke er hjemme. Og så har du naturligvis ret - ellers må du amme :)
Du må meget gerne nu forsøge at indføre et putteritual, hvor du ikke går med i seng, men det vil ofte være en god idé, hvis du ammer hende i værelset, hvor hun skal sove og ikke i stuen. Det vil sige, at du stadig kan gå i soveværelset med hende, men i stedet for at du lægger dig og ammer hende i din seng, så sidder du op og ammer hende siddende og lige før hun sover helt, så putter du hende over i sengen, hvor du ønsker, at hun skal sove.
Du kan med fordel svøbe hende eller putte hende i dynen - og amme hende imens hun er svøbt i sin dyne, så hun stadig føler sig omsluttet. Det vil hjælpe hende med at komme fra din favn og ned i sengen, og hun vil ikke føle skiftet fra din favn så tydeligt, som hvis hun ikke er svøbt.
Du skal ikke flytte hende fra dig, imens hun er vågen, men prøve at putte hende fra dig lige der, hvor hun næsten sover, men dog ikke sover helt. Gerne lige der, hvor du kan se, at hun har svært ved at holde sig vågen, hun kan næsten ...
... ikke holde øjnene åbne, hendes vejrtrækning er dyb og rolig, hun er lige ved at falde i søvn - flyt hende fra dig, stille og roligt, stå ved hende, lad dine hænder hvile på hendes krop, så hun mærker tyngden og varmen fra dine hænder, vug hende stille, der hvor hun ligger, så du på den måde luller hende ind i søvnen.
Hvis hun vil acceptere en sut, så må du meget gerne erstatte brystet med en sut og evt. en putteklud, der dufter af dig, når du flytter hende fra din favn og ned, hvor hun skal sove. Hvis hun finder ro ved bestemte kærtegn, så skal du bruge disse, hvis du plejer at sige beroligende ord, synge en godnatsang eller lignende, så skal du gøre dette. Så alt er, som det plejer at være, eneste forskel er, at hun ikke længere falder i søvn i din seng eller i din favn, men der hvor du ønsker, at hun nu skal lære at sove :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle forældre kobler tremmesengen til dobbeltsengen. Fjerner den ene side af tremmerne og sætter sengen sammen. Vælger man denne løsning skal man naturligvis sikre sig, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. At koble sengene, giver mulighed for at putte hende i egen seng, imens du stadig kan ligge tæt ved hende, berolige hende med dine hænder, nærhed, fysiske kontakt osv. og stille og roligt kan du så bevæge dig længere væk og øge den fysiske afstand mellem jer. Om natten kan du på samme måde berolige hende med dine hænder og nærhed, men hvor hun ikke behøver komme op i din favn, men i stedet stadig sover i egen seng - du er der bare tæt på, parat til at lade hende mærke, at du netop er der, så hun trygt kan sove videre, hvor hun er :)
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.