Brev:
Problemer med søvn - 19 måneder
Kære Helen.
Jeg skriver fordi jeg efterhånden begynder at tro at vores kære søn først lære at sove en hel nat når han er 15 år gammel.
Som lille var han hurtig om at få tunet ind på nat og dag. Vi har siden han var 4+ måneder kørt det samme putteritual, med bad (hver 2. dag), nattøj, børste tænder, i seng med nusseklud, en godnatsang og så godnatkys og sov godt. Han har altid faldet hurtigt i søvn og uden de store udfordringer.
Omkring 7 mdrs alderen sov han igennem og gjorde det hver eneste nat indtil natten inden hans 1 års fødselsdag hvor han blev syg med influenza og siden der har han nok sovet igennem små 10 gange.
Han er en dreng der forstår UTROLIGT meget og er meget opmærksom. Han husker sagtens ting der er sket for 3-4 uger siden, små hverdagsting. Han er yderst velartikuleret og snakker ofte i lange sætninger, taget hans alder i betragtning.
Han har for nyligt haft høj feber i flere dage i ...
... streg hvor han så fik konstateret mellemøresbetændelse på begge øre. Han kom i penicillinbehandling og han siger ikke længere at han har ondt i ørene.
Han vågner første gang ved 21.00 tiden og tager vi ham ikke ind i hans slyngevugge der, så vågner han igen og igen - hvis vi prøver at få ham til at falde i søvn i sin egen seng efter de 2-3 opvågninger i egen seng, så får han en sammensmeltning af ulykkelighed og kigger på os som om vi har gjort ham ondt.
Kommer han ind i sin slyngevugge, så sover han natten igennem uden opvågning. Jeg har snakket med flere børne-fysioterapeuter, nogen siger at han ikke må sove en hel nat i en slyngevugge, andre siger at det er helt okay. Ved du om det rent faktisk kan skade ham at sove i den i mange timer af gangen?
Er der noget vi kan gøre for at arbejde hen imod en god nat i egen seng?
Det var alt herfra.
Tak for en fantastisk brevkasse!
De bedste hilsner
Sams Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.