Brev:
Fødevareintolerance hos mor
Kære Helen.
Nu kan jeg altså ikke undvære dine gode råd længere - og er tilbage igen ;-)
Min søn er i mellemtiden blevet 3½ år, og jeg er gravid igen i 5 måned, hvilket jo er fantastisk efter 11 år i fertilitetsbehandling. Nok om det.
Jeg ville høre dig, om du mon har et råd til, hvordan jeg takler min egen fødevareintolerance i forhold til min søn. Jeg reagere utrolig meget på hvede - får udslæt med det samme, hvis jeg spiser det - selv i små mængder.
Min søn er desværre småtspisende og meget slank, tangerende det tynde (dog uden at min læge, finder det bekymrende). Han interesserer sig utrolig lidt for mad, spiser sjældent op (ikke engang, hvis han får en is) kan have hele dage, hvor han stort set intet spiser men til gengæld andre, hvor han spiser virkelig meget. Han er ikke kræsen, men bare ikke særlig interesseret i at spise, selvom vi virkelig prøver at hygge om maden herhjemme.
Det er vigtigt for mig og min mand at prøve at give ham et fornuftigt forhold til mad. Men hvordan håndterer man det, når man selv er madforskrækket og samtidig bange for, om ens søn spiser sundt og varieret nok?
Jeg er i tvivl, om man kan fortælle et barn i hans alder, at mor altså ikke kan tåle al mad ...- kan man risikere, at han så også bliver bange for at spise, for kan han nu tåle det?
Her er 2 situationer fra denne weekend, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre.
Fredag er vi til en skøn sommerfest i børnehaven. Min søn er virkelig ...
... glad - tager mig i hånden og følger mig op til et kæmpe kagebord. Tager to tallerkner - lægger tre forskellige kager på sin egen og spørger, hvad jeg vil have. Jeg svarer ham, at jeg bedre kan lide jordbær og beder ham give mig dem. Det gør han, men spørger, om jeg ikke også vil have en kage?
I går var vi alene hjemme, vi taler om aftensmad, og han fortæller, at han elsker fiskefilet. Det køber vi sammen, og jeg laver en med rasp til ham og en uden til mig selv. Han deler sin egen over og smiler så sødt og siger: "Mor skal vi dele min?" Jeg siger til ham, at jeg ikke er sulten, da jeg jo lige har spist min egen - han spørger, om jeg ikke bare vil have en lille bid, hvorefter han stikker den helt op i hovedet på mig. Jeg tager en mikrobid i frustration, fordi jeg er så ked af at afvise hans søde tilbud - og nu har jeg så dårlig mave.
Jeg føler, at jeg afviser min søn, når han er omsorgsfuld og vil dele - og samtidig mener jeg, at alle de her glutenfri fødevarer er noget møg, der skal undgås, med mindre man ikke kan tåle andet. Ind imellem får han naturligvis en bid af min mad. Herhjemme spiser vi alle 3 det samme, men spiser ikke brød. Det får han til gengæld næsten dagligt i børnehaven, og når vi er ude.
Men jeg kan og vil ikke undgå at være sammen med ham i situationer, hvor han spiser brød på en restaurant eller hos venner - og han skal også have lov at få en isvaffel, når det er sommer.
Håber som sagt, at du har en idé?
1000 tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder