Brev:
Mor- og far syg/ trivsel
Kære Helen
Et lille brev fra mig igen.
Vores dreng er startet i vuggestue d. 1.2 og opstarten gik over al forventning - han havde hverken tid til at sige farvel eller blive hentet. Dette har ændret sig nu.
Når jeg afleverer ham vil han ikke give slip på mig, han græder meget og jeg har fået at vide af vuggestuen at jeg ikke skal trække det ud men sige farvel og gå? Er det rigtigt?
Jeg ringer så til vuggestuen og de siger 5 min efter har han det så fint, og han får så mange rosende ord med på vejen.
Dette er samme oplevelse også når han skal passes hos bedsteforældre, nogen gange når far endda sidder med ham og jeg går så græder han, og når jeg er væk fra rummet fungerer han fint. Hvorfor har jeg den påvirkning?
Det er det samme når jeg kommer hjem fra arb, ham og far har mega hygget og når jeg ...
... træder ind ad døren er han virkelig pjevs og vil kun mig. Jeg tænker det er savn, men i den sidste halvanden måned har det været sådan og jeg ved ikke hvordan jeg kan give ham ordentlig ro/glæde når jeg kommer hjem.
Vi afleverer ham mellem 8 -830 i vuggestuen og henter ham mellem 16-1630, og der er dage hvor han bliver hentet før især af bedsteforældre.
Min dårlige samvittighed vokser - jeg og min mand arbejder fuldtid, og jeg ved ikke hvor vi skulle kunne skære ned på vores arbejdstid, eller vi må jo gøre det hvis nødvendigt, men er der alternativer til at give ham roen? Er det fordi han er for lang tid i vuggestuen?
Helen, mit spørgsmål går nok allermest på at han virkelig ikke vil andre end mig, og han er så tit ulykkelig, ja bare at jeg går på toilettet. Hvordan kan jeg hjælpe ham til at blive glad?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder