Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere


22. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere

Kære Helen

Tusind tak for dit sidste svar, og nu skriver vi lige til dig igen. Min datter er nu ca 3,75 måneder, og lader til at trives godt. Hun er aktiv og for det meste glad i sine vågne perioder, og tager godt på (hun fuld- og friammes). Hun har aldrig haft nemt ved at sove, især om dagen og har haft alt for lange vågenperioder, hvilket vi har skrevet til dig om før.

Jeg synes hun er blevet noget bedre til at sove om natten, og er begyndt at have noget der minder om en rytme hvor hun falder i søvn som regel ml 20 og 22, og vågner ml 6 og 8. Her er der 1-2 amninger imellem som regel. Hun bliver stadig altid ammet i søvn og bliver så lagt hen i sin vugge ved siden af vores seng. Når hun vågner om natten til amning er det forskelligt om det lykkes at få hende tilbage i vuggen, eller om hun sover videre ved siden af mig i sengen. Hun vil ikke bruge sut.

Hun var faktisk begyndt at kunne sove en formiddagslur på 1-3 timer i barnevognen og som regel ca 1 time til middag og om eftermiddagen - dette varierer ...


Annonce

... dog meget.

Men de sidste 4-5 dage er hun begyndt at sove markant dårligere om natten, vågner hurtigere og vil ammes og er sværere til at få til at sove igen. Ligeledes er det Så svært at få hende til at sove mere end powernaps på 10-30 min om dagen, med mindre jeg sidder med hende på skødet. Hun virker også mere "morsyg" end hun plejer. Nogle dage bliver hun jo også overtræt fordi hun ikke kan eller vil overgive sig til søvnen selvom vi prøver med amning, svøbning, at vugge hende , gå med hende i bæresele eller barnevogn osv. Og når hun bliver overtræt bliver hun ulykkelig, og det bliver en ond cirkel.

Kan det være varmen hun reagerer på, eller kan det være et udviklingsspring? Eller har du andre gode råd og tanker? Jeg vil meget gerne hjælpe hende til at få noget mere rytme, men synes det er så svært når det med søvnen ikke rigtig duer. Og det er umuligt bare at putte hende så hun selv skal falde i søvn, så begynder hun at græde efter lidt tid. og det er ikke sådan hun skal lære det!

Med venlig hilsen
Anja

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce