Svar: Vægt pige 14 mdr
Kære "bekymrede mor"
For det første er jeg ret sikker på at du hverken er pylret eller specielt nærtagende; men det er simpelthen utroligt hvad forskellige (og ofte fremmede og helt tilfældigt mødte) mennesker kan finde på at kommentere omkring børn. Det er som om at mange slet ikke tænker over at det kan virke ret sårende.
Det er da rigtigt at din datter ikke hører til de største, men det er der jo også umiddelbart en grund til, for hun har jo været temmelig uheldig mht til at være syg. Er der ikke et gammelt ordsprog der lyder: "hellere lille og vågen...." og er det ikke det din datter er?!
Du beskriver at hun nu er begyndt at tage lidt på igen, hvilket jo er rigtig fint. Det er en alder, hvor det er svært at gøre det meget anderledes end du allerede gør. Din datter vokser ikke så meget mere og hendes appetit er ikke så stor. Samtidig bliver hun mere og mere selektiv i forhold til valg af fødeemner.
Det gode for mig at se er at du er opmærksom på at skaffe hende energi nok. Det gør du igennem ekstra fedtstof, men også ved at tilbyde hende små og mange måltider. Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på at energitætte det enkelte måltid via fedtstof, men også fokuserer på at det er i orden at hun kun spiser lidt, bare hun gør det tit.
Planen for dagen ser umiddelbart fin ud, jeg vil dog foreslå dig at du prøver at ...
... indføre lidt flere små mellemmåltider. Mit forslag til en dagsplan lyder således:
Morgen: øllebrød som nu
Formiddag: ½ bolle, som du selv kan bage uden brug af mælk og så bruge mælkefri margarine til at smøre på, eller give hende lidt marmelade på
Middag: 2-3 skiver rugbrød (levebrød) + tilbehør af lidt grønt, som kan være ærter, majs, advokado mv.
Eftermiddag: 1 bolle eller 1 banan + frugt
Sen eftermiddag: Evt. et lille fad med lidt grønt som til frokost.
Aften: 2-3 kartofler med kød og grønsager
Aftenhygge: Frugt

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg går ud fra at du i samråd med lægen er blevet enige om at bibeholde den mælkefri diæt og at I har klare aftaler og planer omkring dette. Jeg vil dog lige skrive at det jo ofte er sådan at man netop, når barnet er fyldt et år, prøver at provokere barnet med komælk. Dette foregår dog oftest under hospitalets regi og er normalt ikke noget man skal forsøge selv. Men det handler om at finde ud af hvorvidt barnet fortsat ikke tåler mælkeprodukter og diæten derfor skal bibeholdes, eller om barnet stille og roligt kan vænnes til lidt. Det vil jo trods alt gøre tilværelsen lidt nemmere for jer begge:o)
Til sidst vil jeg lige sige at det jo i øvrigt lyder som om din datter udvikler sig som hun skal og lyder til at trives nu. Hold fast i det og tro på det du selv ser, når du kigger på hende:o)
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.