Brev:
Fælles putning
Kære Helen
Endnu engang mange tak for rigtig gode svar på alle vores spørgsmål.
Denne gang handler det om, hvordan vi rent praktisk får puttet begge børn på samme værelse.
Det lykkedes (på helt udramatisk vis) at få afskaffet lillebrors natflaske (den han normalt fik kl 3/4 om natten). Så nu får han flasker kl 20, 23/24 og igen kl 13/13.30. Så vi begynder, at forberede os på hvordan vi lærer børnene at sove sammen.
Storesøster (der fylder fire år til sommer) er helt med på ideen. I hvert fald i teorien.
Vi er lidt spændte på, hvordan hun reagerer, når det ikke længere kun er snak.
Hun blev lidt ked af det, da hun så lillebrors "store" seng (en alm tremmeseng) og sagde, at hun også ville have sådan en stor seng (hendes er en alm lav juniorseng med sengehest).
Derfor har vi købt en såkaldt halvhøj juniorseng til hende med forhæng under, så hun også har en høj seng (endda med hule under). Dette også lidt i håbet om, at hun lettere køber ind på det nye setup - for det er jo sådan, at vi lige nu skiftes til at sove med hvert barn. Én af os sover med lillebror i dobbeltsengen og én på en madras ved siden af storesøster på hendes værelse.
Men tanken er at begge børn skal sove i deres egne senge i børneværelset. Dog lige ved siden af hinanden, så de kan høre og se hinanden. Så storesøster får sin nye seng, når lillebror flytter ind til hende. På den måde bliver den også en markering af, at hun er den store med en flot storesøster-seng, som sover med lillebror i stedet for far eller mor.
Vi vil selvfølgelig tale med hende om, at hun altid kan kalde på os, hvis der er noget. Og så vil vi have en klap-sammen-madras liggende derinde, som ...
... vi kan hive frem, hvis det kokser, og vi får brug for at være derinde alligevel.
Storesøsters putteritual er; tisse, nattøj, tandbørste og så lidt leg / snak og en bog (med mor eller far).
Lillebrors putteritual er; vaskeklud eller bad, nattøj, nusse/hygge på pusleplads, kommer i sovepose på soveværelset og derefter flaske og godnat (med mor eller far). Men han falder normalt i søvn i vores arm og derefter lagt.
Så mine spørgsmål lyder - har du en ide til, hvordan vi rent praktisk bærer os ad? Skal vi prøve at finde en kombination og dermed et nyt fælles putteritual?
Og hvordan vænner vi begge børn til at falde i søvn "uden" os? Sådan rent fysisk.
Altså vi (en af os) vil fortsat gerne være på værelset hos dem, til de sover. Men storesøster er vant til at blive holdt i hånden (så falder hun i søvn på max 5 min), og lillebror er vant til at falde i søvn i armen (også i løbet af et par minutter).
Hvordan tænker du, at vi rent praktisk griber det an?
Vi er lidt nervøse for gråd og protester. Mok mest fra den store. Den lille vil formentlig hurtigt kunne vænne sig til det nye, men der vil jo være en overgangsperiode (med op / ned-metoden), som jo vil forstyrre storesøster.
Til info regner vi med at flytte lillebror ind til storesøster, når han er cirka 9 måneder (midt maj). På den måde når vi forhåbentlig at få en god rutine frem til sommerferien i juli, hvor vi skal være afsted hjemmefra to uger, og her skal alle sove sammen. Og efter ferien er vi begge tilbage fra barsel, og lillebror begynder i vuggestue, så her vil vi helst ikke indføre en masse nyt.
Vi glæder os meget til at høre dine tanker.
På forhånd tak.
Bedste hilsner
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.