Brev:
Kæmper med søvn om dagen
Hej Helen,
Håber du kan hjælpe os. Jeg har en datter på 8 uger som vokser som hun skal, men hvor vi kæmper med søvnen om dagen. De første fire uger havde vi ingen problemer med at få hende til at sove, men da hun var fire uger blev hun forkølet og fik svamp i munden, og det ødelagde hendes søvn. Imens hun var forkølet og efter kunne hun ikke længere ligge selv – i slyngevugge kan hun dog nemt sove op til tre timer, hvis vi vugger den hele tiden.
Nu er hun blevet rask og vi vil gerne lære hende at sove i barnevognen. Dette er dog ikke helt nemt, da hun skriger allerede når vi ligger hende i voksien. Det hjælper ingenting at ligge hende i barnevognen og køre med den. Hun skriger indtil vi tager hende op. Når hun har skreget et stykke tid, så kan vi vippe voksien eller jeg kan amme hende i søvn. Det skal siges, at hun ikke bare skriger en lille smule, men hun skriger virkelig højt og vrider sig helt vildt. Vi forsøger at berolige hende ved at snakke til hende, men det hjælper ikke.
Når det endelig lykkes at få hende til at sove, vågner hun efter præcis 30 min og det hjælper ingenting at køre med barnevognen eller tage voksien op og vippe den. Hvis jeg er hurtig til at tage hende op af voksien kan jeg få hende til at sove videre ved mig ved at amme ...
... hende.
Vi har ikke de store problemer med at få hende til at sove om aften. Når vi er efter kl. ni, så kan jeg amme hende i søvn og om natten er der heller ingen problemer. Normalt sover hun dog kun mellem 1,5 og 2,5 timer om natten. Om dagen kan jeg sjældent amme hende i søvn – det kan kun lade sig gøre når hun har brugt kræfter på at skrige i barnevognen.
Vi er rigtig kede af, at det skal være sådan når vi prøver at få hende til at sove. Vores egen SP har sagt, at det ikke gør noget at hun skriger, og vi først skal tage hende op af barnevognen, når vi kan se at hun virkelig er ked af det, men dette er hun allerede efter et par minutter. Hun har også sagt at jeg ikke skal vænne hende til at tage hende op og amme hende igen, da hun så bliver vant til dette. En enkelt dag prøvede vi at lade hende ligge deri i 20 min og hun faldte aldrig i søvn.
Vi har været næsten det sammen igennem med vores dreng på 2 år, men jeg mindes ikke at han var så ked af det.
Jeg kan læst dine tidligere breve og kan se at du anbefaler at ligger med hende i sengen – dette har jeg også prøvet, men kan desværre ikke lykkes.
Håber du kan hjælpe med en metoden, så hun nemmere kan vænne sig til barnevognen og vi nemmere kan få hende til at sove om dagen.
Med venlig hilsen
Jannie
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.