Brev:
Amning og arbejde - 8 mdr.
Hej Helen,
Tak for råd og vejledning i forhold til sidste brev - vi forsøger stadig med at prøve at få vores dreng til at tage sutteflaske:)
Nu har jeg brug for råd igen i forhold til at jeg skal starte arbejde slut maj og hvordan jeg skal få det til at fungere med amningen. Far skal have barsel i 3 måneder fra vores dreng er 9 måneder.
I øjeblikket ammer jeg før middagsluren, aften, sen aften og tidlig morgen. Hvordan og hvorledes med amning inden middagsluren - hvad skal den erstattes med når han ikke tager sutteflaske? Denne amning tænker jeg også hjælper ham til at sove en god lang eftermiddagslur...
Min dreng spiser godt om aftenen inden han puttes og sover til 23-24 tiden og her kan det tage op til 1 time at amme. Min dreng sutter ofte kun et par minutter inden han falder i søvn igen også gør jeg alt for at holde ham igang og det er ikke altid det lykkedes og jeg ved af gode grunde ikke hvor meget han får. Han har en del opvågninger i øjeblikket og man kan som regel mærke om det handler om mælk.
Han er dog begyndt at ville ammes igen midt nat hvilket jeg gerne vil have ham vænnet af med igen også i forhold til at jeg starter arbejde om en måneds tid. Men hvordan gør jeg det? Og kan det skyldes han ikke får nok ...
... ved midnat? Jeg har prøvet at tilbyde ham vand midt nat og få ham til at sove videre men ender til sidst med at måtte give ham brystet før han falder til ro...
Og så vågner han ved 5 tiden og der tager jeg ham over i vores seng og ammer men her ligger han og sutter on and off mere eller mindre til han vågner ved 7- tiden. Dette forstyrrer både min og hans søvn og natten igennem får vi ikke mere end 2-3 timers sammenhængende søvn.
Min udfordring går på at jeg jo gerne vil have noget mere sammenhængende søvn når jeg skal starte på arbejde (også gerne nu) så jeg kan fungere - så hvordan griber jeg det hele an?
En anden lille ting er at min dreng er ret træt sen eftermiddag selvom han ofte har sovet et par timer. Han søger brystet ved 17-18 tiden og sover engang imellem 20-30 min. Jeg synes det er et uhensigtsmæssigt tidspunkt at amme og sove på da det er tæt på aftensmaden men samtidig føler jeg at jeg må følge ham hvis det er det han har brug for. Kan dette skyldes den store udvikling han gennemgår og er det blot en fase eller skal vi prøve at ændre noget? Vores dagsplan ser nogenlunde sådan ud som tidligere skitseret og han får skemad 4-5 gange dagligt.
Håber du kan hjælpe os lidt på vej.
Hilsen en udfordret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.