Annonce

Annonce

Svar: 8 måneder og mælk om natten


18. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære L

Tak for dit brev :)

Dejligt at høre, at det går så godt, at I nu påtænker at lade børnene flytte sammen på børneværelset :)

Jeg anbefaler 8 flasker i 8-9 måneders alderen og jeg anbefaler, at de ligger før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at flasken kl 03/04 bør trappes ud og jeg anbefaler netop udtrapning og ikke en kold tyrker.

Jeg synes derfor, at I skal begynde at give ham mindre og mindre i flasken. Han må stadig gerne drikke to fulde flasker aften og sen aften, men kl 03/04 får han gradvist mindre af gangen - 200 ml, så 180, 160, 140, 120, 100 ml osv. indtil han faktisk ikke behøver mælken mere.

Samtidig vil jeg anbefale jer, at I indfører en godnatgrød som en fast del af hans putteritual. Det vil være med til at mætte ham lidt ekstra og sikre, at han ikke søger flasken midt nat, fordi han faktisk er sulten. Den kan også betyde, at han på sigt måske drikker lidt mindre af sine flasker om aftenen, men det er helt okay.

En aftenrytme kan derfor se således ud:

Aften 18: Spiser familiemad, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta. Der skal være moset mad og mad i stykker, mad der smager af noget. Vand af kop.

Kommer i bad, frotteres godt med håndklædet, smøres med creme osv. efter behov.

Tilbydes en godnatgrød ca. kl 19.30. Det bør være en lidt grovere grød som havregrød, flerkornsgrød eller mysligrød. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 20

Sen aften 23.30: Flaske og sover så herefter uden yderligere mælk til næste morgen, hvor dagen så starter med morgengrød.

Hvis I har valgt at fjerne alle flasker fra dagen, så han ikke tilbydes flaske før sin middagslur og hans tre flasker derfor ligger aften, sen aften og nat, så skal I ikke skære ned i mælken men lade ham beholde ...


Annonce

... flaskerne lidt endnu. Så kan I bibeholde de 3 flasker til han er 10 måneder og så skære den ene flaske væk på det tidspunkt. I 10-12 måneders alderen vil det være passende med 2 flasker i døgnet.

I forbindelse med at han nu og de næste måneder frem begynder at kravle, rejser sig ved møblerne osv. så vil han naturligt få sværere ved at sove. Det bliver svært for ham at finde fysisk ro, slappe af i kroppen og overgive sig til søvnen, ligesom han vil begynde at kunne lægge sig op i kravlestilling om natten. Samtidig vil han også få en større mental uro, kan være mere tryghedssøgende og have behov for ekstra nærhed, og han kan drømme rigtig meget og derfor græde om natten på grund af drømmeaktivitet...

Det ses især i 8-10 månedersalderen og igen i 13-15 måneders alderen, hvor han begynder at gå mere rundt - og igen kommer igennem en periode, som påvirker søvnen og gør søvnen sværere...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Ud fra dette, så er det derfor ofte lettere at få børn på eget værelse og indføre nye rutiner i 11-12 måneders alderen end det er lige nu og lidt senere... MEN - når det er sagt, så udvikler børn sig jo ikke fuldstændig ens og på samme tid, så alt efter hvor han er i sin udvikling, så kan I godt overveje at flytte ham nu - fordi det kan være lettere nu end om en måned. Modsat, så skal I også være opmærksomme på, at der naturligt kan komme en urolig periode senere hen.

Jeg synes derfor I skal overveje at flytte ham, når I har overskuddet til det og synes det er tiden, hvor I hjælper ham bedst. Hvis det er lige nu, så prøv at gøre det nu. Hvis det er om 2 måneder, hvor I måske holder sommerferie, så kan I udnytte sommerferien til at få lavet nye rutiner. I skal gøre det, som umiddelbart virker som det bedst for jer alle fire :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce