Brev:
Mad bliver en frustrerende kamp
Hej Helen,
Vi har en datter på 2 måneder som er blevet utroligt svær at give mad og det begynder efterhånden at sætte frustrationerne i spil når man skal til at give hende mad.
Hun vejer 4000 gram og får udelukkende flaske, med Nan HA1. Hun får med hver tredje time og har indtil nu taget det på hun skal, men de seneste mange dage har hun ikke nået den mængde hun skal pr. dag (ligger som regel omkring 50-60 ml under). Hun melder sig sjældent til sine måltider og når hun gør, er det som regelen eller to timer "for sent" så vi er nødt til at vække hende når tiden er inde.
Når hun så skal spise, er det af og til svært at få hende til at søge flasken og der kan også gå noget tid fra hun har taget flaskesutten i munden, til hun går igang.
Den store ...
... problematik er så når hun går igang, så sutter hun som oftest ikke, så tygger hun i stedet for, hvilket resulterer i at hun bruger meget lang tid på at bruge en masse energi, på næsten ikke at få noget at spise. I mange tilfælde har hun spist f.eks. 30 - 50 ml på ca 30 min og er helt udkørt, så vi ikke kan få hende til at hverken bøvse eller tage flasken igen. Vi har prøvet med at nusse hende på kinden, ae hende under hagen, tale blidt til hende, skiftet sut på flasken (en Philips Avent classic) - skiftet fra flaskesut med et enkelt hul til en med to huller og gået fra Natural til classic.
Hvorfor vil hun for det meste hellere gumle frem for at sutte og hvad kan vi gøre ved det, så vi kan dække hendes behov bedre og undgå frustrationerne i hverdagen?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder