Annonce

Annonce

Svar: Sengetid + Falde i søvn i sengen


8. april 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Stephanie

Tak for dit brev, og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar, og at det gav lidt ro med på vejen :)

Når jeg læser beskrivelsen af din datter og hendes nuværende rytme, så tænker jeg umiddelbart, at det lyder til at fungere ret godt og generelt skal man passe på med at ændre på noget, som fungerer...

Jeg forstår dog godt, at du efterhånden gerne vil have hende til at sove lidt tidligere til natten og spørgsmålet er, om det ikke vil ændre sig stille og roligt at sig selv i løbet af den næste måneds tid... Din datter vil naturligt, i takt med at hun bliver ældre, begynde at have længere vågne og aktive perioder og hendes søvn og rytme vil naturligt ændre sig. I takt med at hun begynder med skemad flere gange dagligt, vil det naturligt også være med til at skabe mere rytme, og derfor vil tiden arbejde meget for jer.

Det betyder dog også, at du nok skal være forberedt på at hun godt kan have behov for en flaske mere om natten, end hun får lige nu. I takt med, at hun begynder at spise mere skemad om dagen vil det være naturligt, at hun søger sit væskebehov dækket på ydertidspunkterne, så derfor vil det være rigtig fint hvis hun i 6 måneders alderen f.eks. kan sove ca 6 timer samlet uden mælk - det vil være et reelt mål at arbejde hen imod.

Det vil også være rigtig godt, hvis du forsøger at skabe en rytme, hvor hun tilbydes skemad og vand af kop, når hun vågner og så får flasken før hun skal sove :) På den måde skabes der bedst plads i maven til begge dele og hendes behov sikres bedst muligt.

Hvis du gerne vil ændre på rytmen nu, så tænker jeg, at det vil være godt, hvis du kan rykke hendes rytme frem, så hun generelt sover tidligere i løbet af dagen. Jo tidligere hun står op, jo tidligere vil hendes lure ligge og jo tidligere vil hun naturligt også gå i seng om aftenen. Som jeg læser din dagsplan, så får hun lige nu 2 lange lure og det kan godt være, at hun kan ...


Annonce

... nøjes med dette - men det vil være godt, at lurene ligger tidligere, og det betyder, at du nok er nødt til at vække hende om morgenen, så dagen måske starter kl 07 og ikke kl 08.... Hvis du vækker hende, så skal det være på en sød og rolig måde, så det stadig er dejligt at komme op :)

En plan for dagen kunne derfor se således ud:

Tidlig morgen 05/06: Flaske og sover videre til klokken måske er 07...

Formiddag 9.30-10: Flaske og puttes til formiddagslur, må gerne sove et par timer som nu - men luren ligger tidligere, fordi hun er kommet tidligere op :)

Frokost 12-13: Tilbydes grød med frugtmos som topping, vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur - måske kl 14-16 - igen ligger luren tidligere end nu, alt efter hvad tid hun står op af sin formiddagslur, og også her må hun gerne sove 1.5-2 timer, som hun lyder til at trives med.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Eftermiddag 16: Flaske

Aften 18: Tilbydes grøntsagsmos, vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 20

Sen aften 23-24: Flaske og lyder til herefter at kunne sove uden yderligere mælk til næste morgen tidlig, hvor hun så tilbydes flaske og sover lidt videre igen...

Med hensyn til at falde i søvn om aftenen, så lyder det rigtig fint, at du giver hende flaske, bøvser hende af og derefter lægger hende i seng - og det er ikke et problem, at hun nogle gange falder godt i søvn og flyttes derefter. Hun har ikke noget søvnassociationsproblem, men sover godt resten af natten. Derfor skal du heller ikke her ændre noget. Det er helt fint, som det er :) Det er kun, hvis hun begynder at vågen en gang i timen og ikke kan komme videre i søvnen, uden at du tager hende op, giver hende flaske, vugger hende eller lignende, at du skal ændre på måden, hun falder i søvn på. Så længe hun sover så godt, som hun gør, så skal du ikke ændre noget.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce