Svar: Er det okay med kun 1 lur
Kære Anne-Sophie
Tak for dit brev :)
Det er helt okay, at jeres dreng selv er gået over til at sove en lidt længere middagslur i løbet af dagen. Det betyder naturligt, at han går tidligt i seng, men generelt lyder han til at have en tidlig rytme, og samlet lyder det som om, at han får den mængde søvn, som han har behov for og han lyder til at trives rigtig godt :)
I skal dog være forberedt på, at det godt kan ændre sig, så han måske i 12-13 måneders alderen pludselig får behov for 2 lure igen. Rytmen kan ændre sig i takt med at han bliver ældre og motorisk og mentalt udvikler sig mere og mere - og den kan også ændre sig i takt med, at han starter i dagpleje eller vuggestue, eller hvad jeres planer nu er. Og det skal der naturligvis være plads til, og I må forsøge at følge ham, og det han viser behov for.
Med hensyn til sygdom, så kan det slå enhver ud, og det lyder som om, at han har været hårdt ramt. Det er synd, at han har tabt sig - og det bedste I kan gøre er at blive ved med at tilbyde ham små måltider af gangen og også stadig energiberige hans kost ved at bruge mme i grød og mos, tilsætte ekstra fedtstof osv. Han må gerne, med den alder han har nu, tilbydes lidt sovs, som I andre også spiser - det kan være en måde at ...
... give ham lidt ekstra fedtstof på og også give maden lidt mere smag :)
Medtænk også de sunde fedtstoffer, der feks. findes i fede fisk og i avokado og lignende, så han får en variation af fedt. Giv ham f.eks. makrel, sildepostej, rognguf, torskerogn, rejer, muslinger, fiskefilet, laks, fiskefrikadeller osv. Og varier også mellem forskellige planteolier og smørbare produkter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Også protein vil være godt. Protein findes især i kød, indmad, æg og forskellige fuldkornsprodukter og derfor vil det være rigtig godt, at du medtænker disse ting i hans daglige indtag. Han kan f.eks. sagtens få ½ hårdkogt æg en gang imellem, ligesom han kan få en æggepandekage, og fuldkorn kan han få via grød og fiberholdigt brød - dog uden hele kerner :)
Hvor hurtigt han øger sin vægt kan jeg desværre ikke sætte tal på, det afhænger helt af, hvor meget han spiser og hvor meget energi han bruger - og han er jo rigtig godt igang motorisk - kravler, rejser sig, forsøger at gå rundt... så han bruger sig selv rigtig meget. Og det er helt fint. Prøv at holde fokus på at han trives og lyder til at udvikle sig i god retning mere end på, hvor meget han vejer lige nu.. og hjælp ham så med at få appetitten tilbage stille og roligt :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.