Annonce

Annonce

Brev:

Gentagelse af putteritual


28. marts 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Gentagelse af putteritual

Hej Helen,

Min søn er nu 4 måneder, vi har putteritual for lur og et andet for nat.

Mit spørgsmål omhandler at jeg gerne vil øve at lægge ham, idag er hans ritual at han kommer i nattøj, får sin sutteklud og sit nattæppe/dyne, derefter snakker vi kort om hvad vi har lavet idag, mens jeg ammer ham liggende i sengen (han ligger i sin bedside tremmeseng). Det vil sige at han falder i søvn ved bryst, men ikke i favn og derefter går jeg ud fra soveværelset.
Tit vågner han efter 30-45 minutter og skal lige have hjælp til at komme videre (enten med mere mad eller med en sut - dog oftest mad).

Ritualet fungere rigtig godt, men jeg synes det er upraktisk at jeg ikke kan ligge ham fra mig (fra favn og ned i tremmeseng).
Jeg ved ikke om det er noget jeg skal lære ham, men jeg tænker at når han lærer at kravle vil jeg gerne kunne sætte en side på tremmesengen igen (så den ikke længere fungere som en bedside). Jeg ved dog ikke om det er nødvendigt at ...


Annonce

... ændre på? Vi har snakket om at han måske i stedet skulle tilbydes en flaske med vand?

Jeg har forsøgt at sætte mig op og amme ham sidste dage, men når han ikke falder i søvn er jeg i tvivl om hvad jeg så skal. Han falder til ro og virker døsig, men så snart jeg flytter på ham vågner han. Jeg har forsøgt at lægge en hånd på ham, men han begynder bare at snakke og virker ikke som om han bliver døsig igen.

Derefter har jeg taget ham over i sengen og gennemført vores "almindelige ritual". Er det bedre at jeg igen sætter mig og ammer, forsøger og flytte ham? Min frygt er at han bliver mere ked af det fordi han ender med at bliver overtræt af at han vågner gang på gang.

Derudover er jeg i tvivl om hvad jeg skal gøre når han vågner og er ked af det om natten, du skriver i din bog at man skal gentage ritualet, men man bør vel ikke begynde at snakke med ham om natten?

Håber du har et par gode råd vi kan arbejde videre med.

Med venlig hilsen
Kristina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce