Annonce

Annonce

Svar: Morsyg, søvn og andet


25. marts 2005

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Kristine

Marie er nu så stor at hun er langt mere opmærksom på verden omkring hende. Hun fornemmer tydeligt, hvem der er mor og det trygge base og hvem der er andre. Hun kan reagere kraftigt på hvis nogen tager hende, hvis noget har mørke øjne, briller eller bare fordi det er mere trygt at være hos mor. Det er helt normalt og man ser ofte at børn i den alder er smilende, pludrende og rigtig i hopla, så længe de sidder på mors skød i passende afstand til andre, men i favnen på andre er de helt ulykkelige. Det er en fase, men ikke helt det samme som seperationsfasen.

Med den alder din datter har nu, vil det være fint at du forsøgte at skabe lidt mere faste rutiner for søvn i løbet af dagen. Nogle dage lykkes det naturligvis bedre end andre og man skal naturligvis og se på de tegn ens barn sender. Det vil dog være godt for jer begge også fremover at du nu begynder at skæve lidt mere til klokken i løbet af dagen også. I forhold til hendes alder vil hun have behov for at sove 2-3 lure i løbet af dagen og lurene vil tilsammen vare 4-5 timer. (Husk nu dette er en generalisering - nogle sover lidt mere, andre lidt mindre).

Med hensyn til at sove ude, når man er i byen, det kræver for nogle børn en del tilvænning, hvor andre kan sove hvor som helst. Det er rigtig at det for nogen vil være genialt med en rejseseng, for andre du er det ikke og man ved jo ikke hvordan ens barn har det med at sove i sådan en før man prøver det.

For det fleste børn handler det nok om at der skal ...


Annonce

... være noget genkendeligt. Det kan jo være rejsesengen, andre bruger deres voksipose og atter andre tager barnets dyne og sovedyr med. Når det er ved at være tid til putning, må du så prøve om Marie vil lægge sig til at sove, enten i nærheden hvor I er, eller i et tilstødende lokale.

Når I skal hjem bærer du hende ud i autostolen. Det kan nok ikke udgåes at hun vågner lidt op ved dette, men oftest falder børnene jo i søvn igen, når man begynder at køre. Måske kan du huske hvordan du selv blev båret ud i bilen som barn - jeg kan ihvertfald godt huske hvordan det var at ligge på bagsædet (dengang skulle man jo ikke være i autostol) og kigge ud af bagruden, hvor alle lamperne gled forbi:o)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nu hvor Marie er ved at nærme sig de 6 mdr. så synes jeg du skal begyndet at gøre det til en del af dagens ritualer at forsøge med lidt skemad. Du kan begynde med en gang dagligt og så langsomt øge til to gange dagligt. Prøv f.eks. om formiddagen, hvor hun har fået sin morgenflaske og før hun skal have sin formiddagsflaske. Det vil sige et tidspunkt hvor hun ikke er alt for sulten, men samtidig er frisk og har lyst til at forsøge sig med noget andet mad. Efter skemaden giver du hende så flaske, som hun plejer at få. til at begynde med er flaskemængden den samme og skemaden kommer ud over dette, men efterhånden som hun spiser mere skemad, nedsættes flaskemængden. Det vil dog fortsat være en god idé at give flaske efter skemaden og så herefter planlægge at hun skal sove.

Også god påske til dig.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce