Annonce

Annonce

Brev:

Baby tuder meget


22. marts 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Baby tuder meget

Hej Helen

Tak for nogle gode svar omkring mad og søvn – dem har vi allerede gjort god brug af.

Som jeg skrev i brevet omkring søvn, så tuder vores datter på 5 – snart 6 månder – meget når hun skal sove. Vi prøver nu at ligge hende en smule senere, og gør det på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, hvilket ser ud til at fungere, men der er stadig en del tuderi, selvom hun tydeligvis er træt og falder i søvn i ens arme efter måske 5 minutter.

I det hele taget tuder og brokker hun sig rigtig meget. Tuder når hun har leget 3-5 minutter med noget, græder hvis vi nærmer os soveværelset udenfor den periode hun skal sove i, græder når hun skal have overtøj på, hagesmæk osv.

Hun er også en meget opmærksom baby (noget alle kommenterer), og lægger mærke til alt. Kan fx næsten ikke spise hvis der er andre mennesker, kigger undrende hvis vi har rykket en lampe på hendes værelse, og vil i det hele taget gerne ting skal foregå på en bestemt måde. Hun er også meget urolig i sin krop – skal altid pille i noget mm.

Min mand er selvstændig og vi går derfor begge to hjemme med hende, og der har derfor lige fra start altid været en ”frisk” forælder, der kunne lege med hende/ holde mens den anden lavede flaske osv. Bliver hun forvent, når der altid står en forælder klar til at tage over med frisk energi, og har hun allerede fået det som vane, siden hun ikke er god til at ligge selv?

Det er sådan, at vi næsten ikke når noget, selvom vi endda er to, der er hjemme. (Vi kan ikke engang spise aftensmad sammen). Hun er meget dårlig til at ligge og lege for sig selv - altså ikke ligge alene i et rum, men hvor man er samme sted som hende og lige laver noget andet end at lege med hende – hun kan måske ligge 3-5 minutter uden at tude. Flere af mine veninder kommenterer på det og siger: ”I skal da ikke lege med hende hele tiden, hun skal da bare kunne ligge selv, og være med der hvor I er.” Men så bliver hun mega sur og skælder ud ...


Annonce

... eller tuder, og hvis hun først tuder kan man næsten ikke stoppe hende igen, uanset hvor meget man trøster og bærer rundt på hende. (det kan tage 45 minutter at få hende til at stoppe)

Bør/kan vi vende hende til at ligge lidt mere selv? Det vil helt sikker medføre at hun tuder noget…
Men hun tuder alligevel også hurtigt selvom vi leger med hende. Så prøver vi noget andet leg med hende, men tingene virker kun i kort tid, så tuder hun. Jeg føler lidt, at vi farer rundt fra aktivitet til aktivitet for at få hende til at holde op med at tude – noget mine veninder også har kommenteret, at de ikke mener, det er meningen man skal. Jeg har nærmest en plan for, at i første vågen periode er vi på værelset, i næste interval i stuen osv. osv.

På den ene side virker det som om, hun hurtigt keder sig, for hun er gladest hvis man fx laver noget lidt ”vildt” som tumlastik el.lign. Men jeg vil jo heller ikke overstimulere hende, så prøver at lave mere stille ting med hende også, hvor hun bare ligger på dynen og leger lidt selv/bliver nusset lidt, men der bliver hun hurtigt sur.

Har set du ved yngre babyer skrev, at de måske skulle lege 15 minutter og så ligge lidt selv 15 minutter, men nu er der jo ca. 2 timer mellem flasker og søvn der skal laves noget i ;-)

Det er måske et dumt spørgsmål, men jeg er virkelig i tvivl om hvor meget man bør lege med en baby på 6 måneder i løbet af dagen? Og om det skal være nye lege/nye steder/ting ofte eller om det er bedre med lidt mindre stimulation? Og hvor meget skal hun kunne ligge selv?

Jeg prøver selvfølgelig også at komme ud og gå barnevognstur med hende, men kan næsten ikke nå at få tøj på/børste tænder, fordi hun så tuder. Igen mener mine veninder, at vi må kunne lære hende det, ved fx at lade hende tude 3 minutter el.lign. Er det ok at lade hende tude lidt der, så man kan nå det? Kan man ”opdrage” på en baby nu? Altså begynde at lære den gode vaner?

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce