Svar: Sutter - 4 mdr.
Kære Kris
Tak for dit brev :)
Til de yngste børn vil sutterne ofte være korte og formet på en måde, der får barnets læber til at krænge lidt mere udad. Det kan anbefales, fordi det minder om måden barnet dier på brystet eller sutter på en flaske, så sutteteknikken ikke er alt for forskellige alt efter, hvad det lille barn sutter på.
Efter 3 måneders alderen, så vil de fleste producenter anbefale en større sut, der ofte har en lidt anden form, der gør at barnets trænes i at lukke læberne lidt mere sammen. Det skulle i følge producenterne have betydning, når barnet skal til at spise skemad.
Derefter kommer så "step 3" sutterne - måske det, som du kalder 6.+ sutterne, som ofte har en anden hårdhedsgrad, nogen har også "dupper", som kan stimulere barnet i munden, når barnet sutter på sutten. Formålet med denne sut er, at barnet stimuleres til at trække vejret gennem næsen i stedet for gennem munden. Hvilket både har betydning for barnets spiseevne og barnets sprogudvikling.
Det anbefales normalt, at man giver en sut, der passer nogenlunde til barnets alder. Suttens størrelse skal passe til barnets mundhule og derfor kan det godt frarådes at bruge en helt lille sut til de store børn...
Men når det er sagt, så kan det være helt okay at du giver din dreng en 6+ sut, selvom han kun er 4 måneder. Som du ...
... skriver, så virker det som om, at han bedre kan holde fast på denne sut og han virker faktisk glad for den - og det er naturligvis vigtigt. Derfor skal du give ham den sut, som du fornemmer, at han trives bedst med.
Generelt kan man sige, at sutter lavet af silikone, er bedst til børn som endnu ikke har fået tænder. Da sutten er 'hård' er der nemlig riskiko for at barnet kan bide små stykker af sutten og derfor få disse stykker galt i halsen. En silikonesut skal derfor altid smides ud, hvis den har ridser eller mærker. Børn der har fået tænder, kan derimod have glæde af en naturgummisut/latex sut. Det er dog ikke altid, at barnet har lyst til at skifte til noget andet og igen - så må det vigtigste være, at barnet er glad for sin sut.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan også være en god idé at vælge en sut, hvor skjoldet af sutten vender ud, altså væk fra barnets mund. Nogle sutter slutter så tæt omkring munden på barnet, at det kan give "trykmærker", når barnet sutter og hvis barnet savler meget, kan det også medføre svampeinfektion under sutten.
Det kan også være en god idé at vælge en sut med en suttering. Der er både en vis sikkerhed i dette, men det giver også mulighed for at trække en klud igennem ringen og på den måde vænne barnet til en sutte-putte-klud... :)
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
2. september 2024 | Udstyr | 7 mdr.
Kravlegård, højstol og daglig gåtur i bæresele?
Kære Helen Jeg vil gerne høre, hvad din holdning er til...
6. august 2024 | Udstyr | 5 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu 5.5 måned gammel og efterhånden en stor pige...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.