Brev:
Vågner alt for tidligt - 5 mdr.
Kære Helen
Jeg skriver til dig igen, da vi i øjeblikket er meget presset på nattesøvnen. Min datter bliver 6 måneder om en uge og har de seneste uger ikke kunnet sove videre efter den sidste natamning. Det betyder, at hun typisk vågner kl. 04-04.30., hvilket efterhånden er uholdbart.
Når hun ikke kan sove på dette tidlige tidspunkt prøver jeg at amme hende tilbage i søvn liggende, men lige så snart jeg prøver at tage brystet fra hende for selv at kunne sove, vågner hun igen. Vi tager hende op, og når hun viser hun er træt får hun en lur i slyngevuggen på 45
De fleste dage har jeg på det seneste lagt hende til formiddagslur ved 09-tiden. Jeg har prøvet at vække hende efter to timer kl. 11, så hun ikke får for meget søvn om dagen. Hun kan sove op til 3,5 time, hvis jeg ikke vækker hende. Hun virker dog ikke frisk, når hun vækkes.
Efterfølgende får hun ...
... grød eller kartoffelmos, hvilket vi startede med, da hun blev 5 måneder for at se om det kunne have god indflydelse på nattesøvnen. Der er dog stadig kun tale om meget små smagsprøver, da hun endnu ikke rigtig vil spise ret meget. Jeg ammer hende før og efter hendes lurer og om natten ved 23-00- tiden, igen ved 02-03 tiden og sidst ved 04-04.30 tiden.
Hun lægges til eftermiddagslur kl. 13-15. Hun har endvidere brug for en eftermiddagslur, som hun får i slyngevuggen ved 16.30-17-tiden, da det først er her hun er træt igen. Denne lur er dog nødvendig, hvis hun skal kunne holde til 19.30-20, hvor hun puttes til nat.
Tit lader jeg hende sove mere end de 2 timer, da jeg er i tvivl om, hvorvidt det er rigtigt at vække hende, når hun tydeligvis godt kan sove noget mere.
Håber du måske har nogle ideer til, hvordan vi kan få en længere nattesøvn.
Venlig hilsen
Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.