Svar: Potte stop
Kære Line
Tak for dit brev :)
Det lyder som om, at jeres datter har været hurtig til at fornemme vandladnings- og afføringstrang og det er rigtig dejligt - som jeg læser dit brev, så har hun selv sagt til, når hun skulle tisse, har kunne holde sig til I fandt potten frem eller satte hende på toilettet og har så tisset.. Ret flot gået :)
Men nyhedends interesse er der ikke mere og hun kan egentlig ikke rigtig se nogen idé i det.. det lyder som om, at hun et eller andet sted næsten føler, at hun lige så godt kan tisse i sin ble, for det er sjovere at lege, end at afbryde en leg, for at gå ud og tisse... Og det forstår man jo et eller andet sted godt. jeg tænker dog, at hvis hun rent fysiologisk faktisk er i stand til at mærke, at hun skal, kan holde sig og tisse på toilettet, så synes jeg, at det er en god idé at holde fast i dette.
Jeg vil derfor foreslå dig, at du indfører faste toilettider. Det betyder, at hun skal tisse som det første, når hun står op om morgenen og som det sidste før hun får nattøj på og skal i seng. Hun skal også tisse i løbet af dagen f.eks. i forbindelse med måltiderne eller før I kører op for at handle eller går ud for at lege. Du bør sikre dig, at hun tilbydes toiletbesøg ca hver 3 time dagen igennem
Og du skal ikke spørge hende "skal du tisse?", for så kan du være sikker på, at hun siger nej og tisser kort derefter. I stedet skal du sige f.eks. "kom, vi skal lige ud og tisse, før vi kører" og så tager du hende i hånden og følger hende ud på ...
... toilettet. Det skal være en naturlig regel, som gælder jer alle - mor tisser, far tisser, mormor og morfar tisser - og hun tisser - det gør alle, før man kører hjemmefra eller lignende. Så selvom det måske ikke passer hende, så er det sådan man gør.
Jeg kan ikke helt ud af dit brev tyde, om hun har ble på om dagen stadigvæk? Hvis hun har det, så er det godt at bruge buksebleer, der kan trækkes op og ned som et par trusser. Når der at komme et par dryp i bleen, så gør det ikke noget. Den suger så godt, at den kan bruges igen. Er bleen våd, så gør det heller ikke noget, så var det jo godt, at hun havde den på og så prøver I bare at nå det næste gang. Gør ikke et stort nummer ud af bleen, men hold fast i toilettiderne.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og i løbet af de næste måneder skulle det jo gerne blive sommer og så dejligt vejr, at hun kan begynde at løbe rundt uden ble :)
Det er naturligt at børn kan "gå lidt tilbage" i udvikling, når de får en lillebror eller lillesøster. Og jeres datter ser jo at lillebror bruger ble og at puslingen af ham måske virker rigtig hyggelig.. så det kan naturligt også være med til at gøre, at hendes behov for at komme af med bleen pludselig ikke er så stort.. Prøv derfor også at tale med hende om, hvad det er hun kan, som gør hende til noget særligt. Tal med hende om dengang hun var en lille baby og hvad hun så kan nu, hvor hun er 2.5 år.. så det bliver noget særligt at være "den store" :)
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)
Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)
Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"