Annonce

Annonce

Brev:

Bryst som trøst - Del 2


15. marts 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Bryst som trøst - Del 2

Hej Helen,

Tak for dit svar - og for dit forslag til en fornuftig dagsrytme for min datter og jeg. Da jeg læste dine tips og fif, gik det op for mig, at jeg vist ikke har været helt god nok til at forklare problemstillingen.

Jeg har egentlig nemt ved at putte min datter om aftenen. Hun bliver ammet godt (fra begge bryster), dernæst lægger jeg hende i hendes egen nest/sengeformindsker ved siden af mig i dobbeltsengen, måske synger jeg lidt, aer hendes mave eller holder hende lidt i hånden, og så falder hun faktisk selv i søvn her - uden større besvær. Nogle gange er jeg også gået, og så lykkedes det hende ofte at falde til ro og falde i søvn på egen hånd helt uden gråd.

Jeg tror således, hun allerede forbinder sin seng med stedet, hvor hun sover. Problemet opstår om natten, hvor hun vågner hver eller hveranden time og virker ked af det. Hun sparker dynen af og ligger som regel og "møffer" rundt uden at finde hvile, og efter ganske kort tid begynder hun at smågræde og klynke. Her hjælper det ikke, at jeg aer, synger ...


Annonce

... eller holder hende i hånden. Det eneste, der får hende til at falde til ro, er mit bryst. Hvordan får vi brudt den dumme vane? Normalt er hun rigtig glad for sin sut og bruger den flittigt, men pludselig er den ikke "nok" for hende om natten.

Jeg tror ikke, det handler om en reelt sult, idet hun falder i søvn, nærmest så snart hun får lov at sutte bare lidt. Vi sover ca. 50 cm fra hinanden, og jeg ved ikke, om hun kan dufte min mælk?

Vi er kommet godt igang med grød, og efter en uge med små smagsprøver, spiser hun nu lystigt næsten 0,5 dl grød en-to gange om dagen (som regel formiddag og eftermiddag, da vi nogle gange er på farten ved middagstid). Maven følger rigtig fint med, synes jeg. Hun bliver fortsat ammet 6-7 gange i løbet af hele dagen + en masse sjat-amning om natten. Det er sidstnævnte, jeg gerne vil have udryddet, kan du nok forstå.

Jeg håber, ovenstående måske giver et mere klart billede af situationen, Helen. Jeg glæder mig (som altid) til at høre, hvilke tanker du gør dig.

Bedste hilsner

Den trætte mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce