Svar: Uld
Kære Katrine
Stort tillykke med den lille dreng og velkommen til :)
Tommelfingerreglen for brug af uld undertøj og uld nattøj er, at det med fordel kan bruges i de måneder, som slutter på "R" - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar...
Men - uld kan dog sagtens bruges i årets øvrige måneder og med det fugtige og omskiftelige vejr, som vi har i øjeblikket, så kan du sagtens lade din dreng have uldtøj på. Det vil være med til at holde ham bedre varm og vil hjælpe ham med at regulere hans temperatur.
Og faktisk kan man også købe "sommeruld", som er tyndere vævet, og som sagtens kan bruges en kølig sommerdag, ligesom en tyk uldtrøje faktisk også nogle gange kan være rigtig rart en kølig sommeraften på terrassen... :)
Nogle gange hører man "en gang uld, altid uld" og det er ikke rigtigt. Man kan sagtens skifte mellem at bruge uld og bomuld. ...
... Du kan også sagtens bruge uld undertøj og så have bomuldstøj ud over - eller du kan have bomuldstøj på, og så have glæde af en uldtrøje... Derfor kan du også bruge en bomuldsbody og derudover en uldnatdragt - eller omvendt.
Man kan sige, at den bedste effekt af ulden får man, hvis man har ulden direkte på kroppen. Uldens lange snoede fibre skaber millioner af luftlommer hen over huden, og det er med til at sikre, at hverken får det for varmt eller for koldt. Samtidig kan ulden absorbere op til 40% af sin egen vægt og holder derfor barnet tørt, også selvom barnet sveder. Ulden hjæper barnet med at regulere temperaturen, men påvirker ikke barnets temperaturreguleringscenter.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er dog intet i vejen for at mikse lidt på kryds og tværs - gør som du synes din dreng virker til at trives bedst med :)
Håber du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.