Annonce

Annonce

Svar: TV, børn og sygdom


23. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Når barnet er syg, så kan det nogle gange være rigtig rart for barnet, at få lov til bare at sidde på skødet eller ligger på sofaen og se lidt tv - og det skal der naturligvis være plads til. Nogle gange virker det som adspredelse, og barnet glemmer måske, at det har kvalme, feber og er utilpas - andre gange ender barnet måske med at falde i søvn og får så sovet lidt ekstra, hvilket er godt for at komme sig.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der jo også kommer en del lys fra skærmen, som derfor kan være med til at holde barnet vågen, så hvis man gerne vil have barnet til at sove, så kan det være bedre at sætte sig i et lidt mørkt rum og hjælpe barnet med at overgive sig til søvnen med nærhed og kærtegn.

Du skal naturligvis også overveje, hvad din dreng ser - hvilken type programmer, hvilken type film, tegnefilm osv. Og hvis du fornemmer, at et program måske kan være lidt for voldsomt for ham, så synes jeg, at du skal slukke for det eller finde noget andet, som I kan se :)

Sygdom er mange ting - det kan være alt lige fra, at han ligger med 40 i feber og ikke kan andet end at ligge, til at han egentlig har det okay, godt kan lege lidt, men endnu ikke er frisk til at komme i dagpleje eller vuggestue... Og når han er nogenlunde frisk, så kan I godt lave lidt forskellige ting og hygge jer med lidt leg derhjemme.

Jo ældre han bliver, jo flere muligheder for stille leg vil der være - I kan bygge puslespil, læse i bøger, bygge en hule, lege te-selskab, han kan måske være med ...


Annonce

... til at bage boller eller lignende - hvilket også kan hjælpe lidt på appetitten, selvom han er syg.. Med den alder han har, så er det naturligvis lidt sværere, men stille leg kan stadig godt være bare at sidde og putte hos dig, kikke i en bog eller måske sidde på sit legetæppe og lege med lidt forskelligt legetøj.

I kan f.eks. sidde på gulvet og trille en bold imellem jer, du kan også trille bolden i forskellige retninger og lade ham følge bolden. Du kan gemme dig bag en stol, og I kan lege borte-tit. I kan også danse, synge sange med fagter, slå på tromme eller slå på et babyhammerbræt eller lignende, som giver lyd...

Simple puttekasser er godt - det samme er klodser, som du kan hælde ud på gulvet, og I kan hjælpe hinanden med at stable dem. En ringpyramide kan være sjov i denne alder. Også plastbøtter fra køkkenet kan være sjove at stable, putte inden i hinanden.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En stor flyttekasse, som han kan sidde inde i eller som han kan kravle igennem, kan han også synes er sjov. Ligesom I kan sidde sammen og øve lyde, snakke sammen, pludre sammen...

Hvis han er frisk til det, kan det også være rart med et bad, og han kan sidde med forskellige legeting i badet, en fisk der kan trækkes op og som snurrer rundt i vandet, en kande, legeting der kan sættes på væggen, og som du kan hælde vand igennem, så de snurrer rundt osv. Og efter badet vil han nok have brugt en del energi og være tappet for lidt kræfter, så kan han få lidt at spise, og derefter blive puttet til en god lur...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce