Svar: Endnu én - spørgsmål til sengetid
Kære Sanne
Tak for dit brev og fine spørgsmål :)
Lad mig starte med at sige, at din dreng bestemt ikke tager skade af at sove sent. Han må meget gerne have en sen søvnfase, det betyder, at han står sent op, sover sent hele dagen igennem og derfor går sent i seng.
Måske er han en lille ugle - hos børn taler vi om ugler og lærker, hos voksne om B- og A-mennesker. Og uglerne trives bare rigtig godt med at sove længe og være vågne i løbet af aftenerne, hvor lærkerne starter dagen tidligt måske allerede kl 05, så er de bare parate til at lege og dagen kan begynde...
Hvis du selv er B-menneske og nyder at kunne sove længe og I hygger jer om aftenen, så skal du bestemt ikke ændre noget. Samlet set, får din dreng den søvn, som han har behov for og han trives rigtig godt med sin rytme :)
Når han på et tidspunkt skal i vuggestue, så vil det dog være ...
... nødvendigt, at hans rytme nogenlunde passer til vuggestuens rytme. Så han sover ,når de andre børn sover, og leger med de andre, når det er tid til leg og aktivitet :)
Det betyder, at når I nærmer jer vuggestuestart, så vil det være rigtig godt, at du vækker ham om morgenen, så dagen måske starter allerede kl 07. Det betyder, at han så vil sove formiddagslur og middagslur langt tidligere og dermed vil være parat til et puttetidspunkt omkring kl 20.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og når du hører om andre børn, der i denne alder ofte sover kl. ca 20 om aftenen, så er det fordi de netop ofte starter dagen tidligere og derfor har en tidlig søvnfase - de sover tidligt hele dagen igennem :) Du kan hjælpe ham til en tidligere rytme på sigt, men du behøver ikke gøre det lige nu - der er mange måneder til han skal i vuggestue :)
Fortsat held og lykke og håber, at du hermed har fået lidt ro med på vejen :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.