Svar: Mad efter sygdom - 12 mdr.
Kære Rie
Det er altid en forfærdelig tid her om vinteren, hvor børnene får den ene sygedag efter den anden og ofte bare med beskeden om 'det er en virus - det kan vi ikke gøre så meget ved' :o)
Æblegrød er faktisk ikke så tosset, især ikke når hun har kastet op. Det er sådan at æble indeholder en del kalium og natrium, hvilket man mister meget af ved opkastninger og diarré. Så det synes jeg er fint nok. Det kan hun jo godt få som dessert i en periode efter aftensmaden og du kan jo komme lidt fløde eller fløde/sødmælk på.
Til en pige som din datter, skal du egentlig lade hende spise, hvad hun har lyst til; du skal dog være opmærksom på at hun ikke bør tilbyde saftevand, slik eller sukker i alt for store mængder, da dette giver en falsk mæthedsfølelse og dermed tager lysten væk til anden mad.
Da ...
... hun er småtspisende, så er det en god idé fortsat at energitætte hendes mad, hvilket du gør ved at tilsætte lidt fedtstof. En tsk. fedtstof gør at hun kan nøjes med at spise en halv portion med samtidig blive sikret samme energi.
Det vil være en god idé at du fortsætter med produkter af sødmælkstypen, så hun får fedtstof den vej også. Her tænker jeg også på yoghurt, der bør være af sødmælkstypen.
Jeg synes derfor I skal tilbyde hende jeres mad, men energitætte det lidt ekstra ved at bruge lidt ekstra fedtstof i hendes portioner. Derudover skal I give hende, hvad hun viser interesse for, når bare det ikke er for sukkerholdigt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tilsidst vil det være en god idé med en multivitamin tablet (tyggetablet) som I kan knække i fire dele, så hun ikke får den galt i halsen.
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.