Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - udfordring 2


16. januar 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Søvn - udfordring 2

Hej Helen

Det går heldigvis meget bedre på søvndelen siden sidst. Vi endte med at få en madras på gulvet og jeg sov så sammen med vores søn når han vågnede om natten. Efterhånden blev det senere og senere han vågnede, og jeg vendte ligeså stille tilbage til soveværelset.

Så så langt så godt.

Men han begyndte istedet at vågne omkring kl.3 om natten og var herefter vågen i 1-1,5 time. Det har heldigvis ikke været sådan de sidste par nætter. Til gengæld er han kort vågen hver 2.time hvor han lige skal hjælpes ned og ligge, hjælpes med at finde sutten eller lignende. Kl.4.30/5 kan jeg hører han rejser sig op, siger færdig og ned, og så er han altså klar til at stå op. Jeg er heldigvis selv morgenmenneske, men kl.4.30 er ikke morgen for mig. De morgener hvor den er før kl.5 har jeg forsøgt at ligge ham ned igen og igen og sige han skal sove. Jeg har holdt en trykkende hånd på kroppen, men lige lidt hjælper det.

Han sover fra kl.19.30/19.45-4.30/5 og ca. 3 timer til middag. Han sover lidt kortere i vuggestuen, tror måske han nogen ...


Annonce

... gange bliver vækket lidt af de andre børn.

Jeg har også tænkt på om vi skal vække ham fra middagsluren, men det er mig så inderligt meget imod. Jeg vil helst heller ikke vække ham fra natteluren, så vi har som udgangspunkt tænkt at hvis han får mulighed for at sove så sover han det han har brug for. Han er superglad i løbet af dagen, så det er ikke fordi han virker som om han får for lidt søvn. Han får 12-12,5 time på et døgn i gennemsnit.

Men hvordan får jeg ham vænnet til at sove lidt længere om morgenen? Skal vi bare acceptere at han står op der og så håbe det bliver bedre på sigt?

Og hvordan med de små opvågninger for at finde sutten, kan vi gøre noget for at hjælpe ham med det? Han har alene sutten når han skal sove. Dvs. han får den stukket i munden når han puttes til middagslur og får lov at vælge fra kassen inden sengetid, men har kun en enkelt med i seng. Men han er til gengæld glad for den :-)

Tusind tak for hjælpen, jeg glæder mig til at høre dit bud på ovenstående.

Med venlig hilsen
en lidt træt og knap så morgenfrisk mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.

Kun far kan putte - og det tager +1 time.

Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce