Brev:
Svært ved at finde ro - 19 mdr.
Hej Helen
Vi har nu i lidt over en uge kæmpet med vores dreng på 19 måneder, som har svært ved at falde til ro om natten. Jeg håber, du kan hjælpe os lidt på vej.
Indtil nu har han været utrolig nem at putte. Vi har prioriteret tryghed, og derfor har han altid haft mor eller far til at falde i søvn sammen med. Vi ligger på sengen ved siden af ham, arm i arm, holder i hånden, snakker om dagen og synger et par sange, og han er faldet i søvn på ca. 10 minutter.
Men nu har det altså ændret sig. Han vender og drejer sig konstant. Enten nusser han blidt min finger mens benene flyver omkring, eller også ligger benene stille mens mine fingre bliver voldsomt rykket rundt. Det samme er sagen, når far putter. Det tager os 1 time til 1 time og 15 min, præcist, hver eneste gang.
Vi har prøvet følgende allerede:
- at lægge ham i sin egen seng, som står op ad vores. Med os ved siden af, med og uden hånd. Med og uden dyne. Gør vi det tidligt i forløbet, så rejser han sig konstant og forsøger at kravle ud. Gør vi det senere, græder han, rækker ud efter os, rejser sig og prøver at putte hovedet ind til os. Og så plus alle de ovenstående ting.
- at flytte puttetidspunktet et time frem til kl. 21 (selvom vi allerede har svært ved at få ham op om morgenen), men det blev med samme resultat, og så sov han kl 22.
- mere tøj og mindre tøj.
- hævet hovedegærde, ...
... smertestillende. Han havde mellemøresbetændelse i julen og har stadig væske derinde. Det generer, tror vi, men der er ingen problemer ved middagsluren. Vi har fået tid hos ørelægen 1. februar.
Hans øvrige rytme er, at vi vækker ham kl. 7. Han vil gerne sove til kl. 8. Han sover 1 1/2 time i dagplejen (uden problemer og uden at nulre fingre!).
Mavefornemmelsen siger, at det er hans motoriske udvikling, som gør at han har svært ved at finde ro i kroppen, når han skal sove.
Han har fuld fart på hele aftenen, og vi oplever sjældent at have en egentlig ulvetime herhjemme, fordi han går i en ressourcedagpleje, hvor der er færre børn. Der er dog lige startet en lille ny på kun 7 måneder med store nærhedsbehov, og dagplejemoderen siger, at vores dreng er lidt jaloux - han laver sur trutmund og stiller sig og ser ind i væggen eller ned i en stol.
Hvordan hjælper vi ham bedst med at finde ro? Jeg føler, vi putter på en god måde, men måske skal vi gøre noget anderledes i timen op til selve putningen, så han ikke går fra ræs til at ligge i sengen? Hvad synes du?
Vi vil gerne arbejde os frem mod, at han skal sove på eget værelse fra vinterferien. Der er han 20 1/2 måned og klar (mor er ikke klar). Men lige nu vil vi bare gerne have, at han får bedre hjælp til at overgive sig til søvnen. Vi som forældre trænger også til lidt afslappende tid om aftenen.
De bedste hilsner
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.