Brev:
Kan ikke falde i søvn selv
Hej.
Jeg har en pige på 7 mdr, som jeg synes er svær at få til at sove.
Hun har haft perioder i sit liv (hver aften den første måned+, plus (fandt jeg ud af bagefter) nøjagtigt i de perioder der var tigerspring ved 4 og 5 mdr) hvor hun bare IKKE faldt i søvn. Jeg har altid hjulpet så lidt jeg kunne, hvilket har virket godt med min søn, han har sovet formidabelt selv det meste af sit liv. Men i disse perioder har jeg måttet vugge og vugge hende, mens hun "sov", hun vågnede op hvis jeg stoppede. Indimellem disse perioder har hun kunnet sove helt selv, både lure og aften.
Pt sover hun ca kl 19, ved at jeg holder på hende, og aer hende på hovedet. Det tager max 15 minutter. Hun vil på ingen måde kunne finde ro selv, men snakke længe, indtil hun blev ulykkelig, og have svært ved at falde i søvn. indimellem for tiden, kan jeg undgå at vippe i vognen. Men når hun bliver ammet (hver 2.-3. time ...
... 🙄) falder hun ikke bare i søvn længere. En sut og måske et par vug. Indimellem vågner hun om aftenen eller natten og er så 1-2 timer om at blive træt nok, så græder hun, for hun kan ikke falde i søvn selv. Hvis jeg vugger hende, ligger hun med lukkede øjne, men sover ikke tungt før efter 1-2 timer. De sidste dage er hun begyndt at vågne mange gange om natten og skal have hjælp til at sove videre (eller som nu, være vågen 2 timer). (Hun sov 7-8 timer i streg da hun var 2 mdr, og hun spiser i øvrigt godt med mad om dagen).
Men hvad dælen sker der? Er det "normal" babyadfærd?? Hvorfor kan hun ikke finde ind i søvnen selv? Hvordan får jeg lært hende det (igen igen)? Hver gang jeg har lavet en strategi, har hun pludselig "krævet" noget andet af mig, og nu sover hun dårligere end nogensinde! Jeg føler jeg har fejlet lidt. Og jeg er ved at være træt og frustreret. 😞
Venlig hilsen
K.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.